בס"ד
מתכון פשוט-פשוט ומאוד טעים לכנפי עוף בתנור וכמה דברים שכדאי לדעת לפני שרוכשים כנפיי ועוף.
מתכון פשוט-פשוט ומאוד טעים לכנפי עוף בתנור וכמה דברים שכדאי לדעת לפני שרוכשים כנפיי ועוף.
So simple and very tasty chicken wings baked in the oven and things you should know before purchasing chicken parts.
כנפיים הן חלק מאוד עסיסי בעוף, מאוד שומניות ולכן תמיד מזהירים לא לאכול אותן בדיאטה.
כמה דברים שכדאי לדעת לפני שרוכשים כנפיים ועוף:
1. עוף צהוב? לא לדאוג, זוהי פשוט תוצאה של אכילת תירס. בדיוק כמו שאם תוכלו גזר, תקבלו צבע עור כתום :-) .
1. עוף צהוב? לא לדאוג, זוהי פשוט תוצאה של אכילת תירס. בדיוק כמו שאם תוכלו גזר, תקבלו צבע עור כתום :-) .
2. כדאי להריח את העוף, אם ישנו ריח חזק מדי, מדובר על עוף שיושב יותר מדי זמן.
3. אם אתם רוכשים עוף בסופר, תמיד תסתכלו על מדבקת התאריך לראות מתי הוא נשחט, כמובן שכדאי לקחת את ה-הכי טרי. לרוב תגלו כי ישם מבצעים על עופות בסופרים בימי ראשון, זה בעקבות העובדה שאין שחיטה בשישי ושבת.
Chicken wings are a juicy and very fatty part of the chicken, and that is why they are usually not recommended when on a diet.
A few things you should know about chicken and chicken wings before buying them:
1. Yellow chicken? don't worry, it's just a cause of eating too much corn. Just like if you will eat carrot, you will look a bit orange :-) .
2. You should smell the chicken before buying it, if it has a strong smell, it has probably been sat there for a long time.
3. I don't know how it is in other places of the world (probably the same), but when buying a chicken, make sure to check the expiration date and when the chicken was slaughtered. In Israel the slaughterhouse doesn't work on Friday and on Shabbos, so usually the supermarkets do sales on chicken cuts because those are soon to be expired.
במתכון כאן תקבלו כנפיים עסיסיות וטעימות עם ציפוי אדום, יפה ומעט מתקתק. כיף לאכול ומאוד קל להכין.
In this recipe you get juicy and delicious chicken wings with red beautiful and a bit sweet coating. Fun to eat and very easy to make.
מרכיבים:
כ-15 כנפיים
מלח ופלפל לתיבול
1/2 כוס קטשופ
1 כף רוטב סויה
1 כף רוטב טריאקי
2 כפות סירופ מייפל טהור (ניתן להמיר לדבש)
4 קוביות שום כתוש, מופשרות
אופן ההכנה:
מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות. מתבלים את הכנפיים מעט במל ופלפל ומעבירי לאפייה של כחצי שעה.
בינתיים מערבבים את יתרת החומרים ומניחים בצד.
מוציאים את הכנפיים מהתנור ומעלים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות.
מורחים את הרוטב על הכנפיים ומעבירים לאפייה נוספת של כ-20 דקות.
אני אפיתי במצב "חימום מהיר" בתנור ולכן חלקי קטנים מהכנפיים נשרפו מעט (למרות שאנחנו עדיין אוהבים זאת), אך אתם יכולים לאפות בתוכנית של התנור שאתם רגילים אליה.
Ingredients:
about 15 chicken wings
salt and pepper
1/2 cup ketchup
1 Tbsp. soy sauce
1 Tbsp. Teriyaki sauce
2 Tbsp. pure maple syrup
4 minced garlic cloves or 4 thawed garlic cubes
Preparation:
Place the chicken wings in a baking pan. Season with salt and pepper and bake on preheated oven at 180C/356F for 30 minutes.
Meanwhile mix the other ingredients and set aside.
Take the wings out of the oven and bring the oven's temperature to 200C / 392F. Spread the wings with the mixture and bake for another 20 minutes.
I actually baked mine in fast heating mode, so some of them got burnt a bit (even though we still love it), but you can bake in any mode you prefer.
about 15 chicken wings
salt and pepper
1/2 cup ketchup
1 Tbsp. soy sauce
1 Tbsp. Teriyaki sauce
2 Tbsp. pure maple syrup
4 minced garlic cloves or 4 thawed garlic cubes
Preparation:
Place the chicken wings in a baking pan. Season with salt and pepper and bake on preheated oven at 180C/356F for 30 minutes.
Meanwhile mix the other ingredients and set aside.
Take the wings out of the oven and bring the oven's temperature to 200C / 392F. Spread the wings with the mixture and bake for another 20 minutes.
I actually baked mine in fast heating mode, so some of them got burnt a bit (even though we still love it), but you can bake in any mode you prefer.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!