אחרי כמה מתכונים מתוקים המתאימים גם לשבועות, הגיע הזמן למשהו קצת מלוח - מאפה פיצה מדהים!! עם בצק כל כך טעים שפשוט לא כדאי להחמיץ.
After so many sweet recipes suited for Shavuot holiday, now it is the time for some savory delights and this time I made amazing pizza pastry!! with a dough that is so tasty that you just don't should not miss.
כבר יצא לי להכין כמה פעמים בצקי פיצה, אבל אף אחד מהבצקים לא השתווה לבצק הזה. בצק הפיצה כל כך טעים בפני עצמו וכמובן שהרוטב, הגבינה והתוספות רק משבחות את הבצק הזה.
אני לא רידדתי את הפיצה מספיק דק, ולכן יצאו לי מאפים תפוחים, נפלאים ומושלמים. אם אתם מעדיפים בצק דק יותר, פשוט רדדו את הבצק לעובי הרצוי.
השתמשתי כאן ברוטב פיצה מוכן, אך פעם הבאה שאכין אנסה לשדרג את המתכון עם רוטב פיצה ביתי. המתכון מבוסס על מתכון מהספר revolutionary pizza של דימיטרי סירקין עם שינויים רבים שלי.
אני לא רידדתי את הפיצה מספיק דק, ולכן יצאו לי מאפים תפוחים, נפלאים ומושלמים. אם אתם מעדיפים בצק דק יותר, פשוט רדדו את הבצק לעובי הרצוי.
השתמשתי כאן ברוטב פיצה מוכן, אך פעם הבאה שאכין אנסה לשדרג את המתכון עם רוטב פיצה ביתי. המתכון מבוסס על מתכון מהספר revolutionary pizza של דימיטרי סירקין עם שינויים רבים שלי.
I already had the chance to make pizza dough in the past, but none of them were good as this one. This pizza dough is so good on its own and of course with the sauce, cheese and toppings it just gets better and better.
I didn't roll the dough thinly so I got deliciously puffed and wonderful pastries. If you prefer your pastry to be thinner, just roll it to your desired thickness.
I used store-bought tomato sauce, but next time I will try and upgrade the recipe with homemade sauce. This recipe is based on a recipe from Revolutionary pizza by Dimitri Syrkin with many changes I made.
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים ל-2 פיצות או ל-10 מאפים אישיים:
1/2 3 כוסות קמח לבן
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות מלח
2 כפות סוכר
1/4 1 כוסות מים קרים + 1 כף מים
1 כף שמן זית
רוטב פיצה שאוהבים
תוספות: גבינה מגוררת, זיתים, בולגרית, תירס וכו'
אופן ההכנה:
מערבבים ידנית בקערת המיקסר את הקמח עם השמרים. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים שוב. מוסיפים את השמן והמים ולשים במיקסר על מהירות 1 כדקה וחצי. ברגע שנוצר מעין בצק מגבירים את המהירות למהירות 2 ולשים עוד כ-8 וחצי דקות (סה"כ 10 דקות לישה).
בסיום הלישה, לוקחים את הבצק ומחלקים אותו לשני כדורים שווים. לשים כל כדור מעט ביד על מנת להוציא את האוויר ומעבירים לקערה משומנת. מגלגלים את הכדור עצמו בקערה המשומנת על מנת שיהיה מצופה בשמן מכל כיוון ומכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה של שעתיים.
את אותו דבר עושים עם הכדור השני שאותו מניחים בקערה נפרדת מהכדור הראשון. כעבור שעתיים הבצק יתפח, אך גם אם לא יותר מדי זה בסדר. אם אתם עדיין לא מוכנים לעבוד עם הבצק אז תכניסו אותו למקרר. אני השארתי את הבצק במקרר לעוד איזה שעתיים - שלוש כי לא יכולתי להתעסק בו באותו רגע ורק אז הוצאתי מהמקרר והמשכתי לשלב הבא והוא פשוט תפח בצורה לא נורמלית, אבל בכל מצב זה בסדר.
מחממים תנור ל-260 מעלות, חימום עליון ותחתון.
לוקחם כדור אחד של בצק, לשים להוצאת האוויר ומשטחים אותו לדיסק עם הידיים. ברגע שקשה למתוח את הבצק בעזרת הידיים על משטח העבודה, ניתן להרים אותו ולהמשיך למתוח אותו או לחילופין לעבוד עם מערוך. מרדדים לעובי הרצוי.
ניתן לחלק את הכדור ל-5 כדורים בגודל שווה ולשטח באותו אופן לקבלת מאפים אישיים. מורחים ברוטב ומפזרים גבינה מגורדת ותוספות רצויות. אופים בחלק העליון של התנור 10 דקות וזהו. יש לכם פיצה או מאפה פיצה מדהים!! כמובן שעל אותה פעולה חוזרים עם כדור הבצק השני, תהנו וחזרו לספר איך יצא :-)
Pizza pastry or family-sized pizza/recipe: con delight, based on the recipe from the cookkbook "revolutionary pizza" with many changes I made to it
I measured using universal cups and spoons
Ingredients for 2 pizzas or 10 pastries:
3 1/2 cups white flour
2 tsp. dry yeast
2 tsp. salt
2 Tbsp. sugar
1 1/4 cups + 1 Tbsp. cold water
1 Tbsp. olive oil
3 1/2 cups white flour
2 tsp. dry yeast
2 tsp. salt
2 Tbsp. sugar
1 1/4 cups + 1 Tbsp. cold water
1 Tbsp. olive oil
Pizza sauce
toppings: grated cheese, olives, corn kernels etc.
toppings: grated cheese, olives, corn kernels etc.
Preparation:
Mix manually the flour and yeast in a mixer bowl. Add salt and sugar and mix again. Add the oil and water and mix on level 1 speed for a minute and a half until a dough is starting to form, then increase the speed to level 2 and continue kneading for 8 and a half more minutes (total of 10 minutes).
Mix manually the flour and yeast in a mixer bowl. Add salt and sugar and mix again. Add the oil and water and mix on level 1 speed for a minute and a half until a dough is starting to form, then increase the speed to level 2 and continue kneading for 8 and a half more minutes (total of 10 minutes).
When done, take the dough and divide into two equal sized balls. Take each ball and knead by hand to release trapped air bubbles from the dough. Transfer into a greased bowl and roll the ball inside the bowl to cover it with oil. Cover the bowl with plastic wrap and set aside to rise for 2 hours, do so with the other dough.
The dough might not rise much and that's okay. If you are not ready to work with the dough then transfer it to the fridge until you are ready. I left the dough in the fridge for another two to three hours until I was ready to work with the dough. It then doubled its size, but either way is fine.
Before working with the dough, preheat the oven to 260C/500F upper and bottom heat.
Take one ball, knead the air out of it and flatten it to a disc. Now you can stretch it using your hands or with a rolling pin. Roll to the desired thickness. You can take the ball of dough and divide it into 5 equal parts and roll it as suggested to get 5 mini pizzas.
Spread with sauce, sprinkle with grated cheese and desired topping and bake for 10 minutes on the upper level of the oven and that is it. You got yourself amazing pizza or pizza pastries. Of course repeat this steps with the other ball, enjoy and do stop by to tell how was it!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!