9/11/2017

עוגת שוקולד עסיסית וספר השוקולד - Chocolate cookbook & cake

בס"ד

עוגת שוקולד עסיסית moist chocolate cake

 כמה אתם אוהבים שוקולד? מספיק בשביל לקנות ספר שכולו על טהרת השוקולד? כנסו לגלות עוד על הספר בישול המתוק-מתוק הזה של אפרת ליבפרוינד - "שוקולד".

How much do you lov chocolate? enough to purchase a whole cookbook on the purity of chocolate? come and find out more about the new sweet cookbook of Efrat Libfroind "chocolate".



עוגת שוקולד ביתית פשוטה simple chocolate cake

שוקולד הוא מרכיב שמשתמשים בו בכל מטבח, ואפילו החלו להכניס אותו בשנים האחרונות לתבשילי עוף ולמען האמת אפשר להגיד שאין אדם שלא יודע מה זה הדבר המתוק הזה שנקרא שוקולד. הוא הולך נפלא כשרוצים משהו קטן וטעים, כשרוצים קינוח מושקע עם כמה שכבות ומרקמים שונים וכמו שציינתי גם במגוון תבשילים.

אפרת ליבפרוינד היא שף קונדיטורית מובילה ומוערכת בעלת רזומה מרשים; היא העורכת הראשית של מגזין האוכל הכשר בופה, היא בוגרת מוסדות קונדיטוריה מובילים ברחבי העולם, היא בעלת טורים בעיתונים מובילים, מרצה בתחומי הגסטרונומיה בארץ ובארה"ב ומחברת רבי המכר: "אפרת מגישה בבית", "אפרת מגישה פסח", "אפרת מארחת" ו"אפרת מגישה שבת".
הספר החדש של אפרת "אפרת מגישה שוקולד" פשוט היה מתבקש ואם אתם אוהבי שוקולד כמוני, ממליצה לכם על הספר המושחת של אפרת. ספר שרק מהכריכה משדר יוקרה וגורמה.

Chocolate is one if those components found in every kitchen, and in recent years it is also used in chicken casseroles and actually you can say there is no person who isn't familiar with this sweet thing called chocolate. It goes well when you want something small and tasty, when you want a dessert with layers and different textures and as I mentioned before in variety of casseroles.
 
Efrat Libfroind is a leading and appreciated pastry chef with an impressive resume; She is the chief editor of the Kosher food magazine "Buffet", she is a graduate of leading confectionery institutions from around the world, she writes columns in leading news papers. lectures in gastronomy in Israel and the US and an author of best sellers: "Efrat serves at home", "Efrat serves Passover", "Efrat guests" and "Efrat serves Shabbat".
Her new cookbook  "Efrat serves chocolate" which is all about chocolate, was for me an obvious subject she will publish a cookbook about and if you're a chocolate lover like me, I recommend purchasing her cookbook. A book that only from its cover conveys luxury and gourmet.
ספר השוקולד אפרת ליבפרוינד chocolate cookbook Efrat Libfroind

ספר השוקולד מכיל הסברים על איך לעבוד עם שוקולד וכ-40 מתכוני שוקולד בדרגות קושי שונות, טעמים שונים ומרקמים מגוונים. אם חשקה נפשכם בבראוניז, תצטרכו לבחור בין מגוון מתכוני בראוניז בפרק המוקדש כולו לתענוג המושחת הזה. בנוסף תמצאו בספר מגוון עוגות שוקולד, חטיפים או פינוקי שוקולד אחרים, קינוחי שוקולד, כוסות קינוח ופרק שוקולד למתקדמים עם מגוון טיפים השזורים בין המתכונים לגיוון הטעם, ההגשה, שדרוג ועוד. אם אתם רוצים לזכות בספר החדש של אפרת, בקרו אצלי בפייסבוק לתחרות (פתוח לתושבי ישראל בלבד) או מוזמנים לרכוש באתר ההוצאה של דני ספרים במחיר מבצע כאן.

אני הכנתי מהספר של אפרת שני מתכונים, האחד מתכון לטעמי שהיה כל כך מושחת וטעים, אבל החלטתי לא לצלם אותו כי מרוב החום במטבח שלי הוא פשוט נמס ולא מחזיק את עצמו והמתכון השני שהכנתי מהספר היה לעוגת שוקולד עסיסית. מדובר בעוגה מאוד פשוטה, אך טעימה. מזכיר את עוגות הבית הקנויות עם טעם יותר משובח. אני החלטתי לוותר במתכון על האגוזים הקצוצים, דבר שלדעתי גרם לאיבוד טעם במתכון הזה. לעוגה החלטתי להוסיף רוטב שוקולד לבן שהלך נפלא עם העוגה. אני חילקתי את כמויות העוגה, אך מביאה לכם את המתכון במלואו.

The chocolate cookbook contains explanations about how to work with chocolate and about 40 chocolate recipes in different difficulty levels, different tastes and varied textures. If you want a brownie, you will have to choose between different types of brownies in a chapter all dedicated to this scrumptious treat. In addition you will find in the book a variety of chocolate cakes, snacks or other chocolate treats, chocolate desserts, desserts in cups and a chapter of chocolate for advanced with variety of tips between the recipes for taste, serving, upgrading and more. If you want to win Efrat's new cookbook, check out my Facebook page for the contest (Open to Israeli residents only) or you can purchase the cookbook on sale in the publishing website here.
 
I made from her cookbook two recipes, the first was a chocolate bar that was so scrumptious and delicious, but I didn't take a picture of it due to the hot temps in my kitchen that just wouldn't let it set. The second recipe I made was for a moist chocolate cake. The cake is very simple, but tasty. It reminds the store-bought cakes only with a finer taste. I've decided to skip the crushed nuts, a thing that I think caused a lost in taste. I added to the recipe a white chocolate sauce that went well with the cake. I used only half the amount of ingredients listed in the recipe, but I give you the complete recipe as in the cookbook.


עוגת שוקולד עם רוטב שוקולד chocolate cake with chocolate sauce

chocolate cake with chocolate glaze

המרכיבים ל-2 תבניות אינגליש קייק:
1/2 2 כוסות קמח
1/2 כוס אגוזי מלך או לוז קצוצים דק (אני ויתרתי)
1/2 1 כוסות סוכר
2/3 כוס אבקת קקאו
1/3 כוס אבקת שוקולית
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
3 ביצים L
1 כוס שמן קנולה
1/2 1 כוסות מים חמים

תוספת שלי - רוטב/גנאש שוקולד:
100 גרם שוקולד לבן
50 מ"ל שמנת מתוקה
(לגנאש שוקולד מריר: 100 גרם שוקולד מריר, 100 מ"ל שמנת מתוקה)

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180, טורבו.
מערבבים יחדיו את הקמח, האגוזים, הסוכר, אבקת הקקאו, השוקולית, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם השמן והמים. מוסיפים לקערת היבשים ומערבבים היטב. יוצקים לתבניות אינגליש קייק ואופים באמצע התנור כ-45 דקות.
בסוף האפייה, מוציאים מהתנור ומניחים מעט להתקרר ובינתיים ממיסים יחדיו במיקרו את השוקולד הלבן או המריר ביחד עם השמנת, עד לקבלת רוטב חלק (זהירות לא לשרוף את השוקולד). פורסים את העוגה לפרוסות ויוצקים מעל מהרטבים. בתאבון!

Ingredients for 2 English cake loaves:
2 1/2 cups flour
1/2 cup walnuts or hazelnuts, chopped finely (I didn't use)
1 1/2 cups sugar
2/3 cups cocoa powder
1/3 cup chocolate drink powder
1 tsp. baking powder
1/2 tsp. baking soda
3 L eggs
1 cup canola oil
1 1/2 cups hot water
 
My addition - chocolate sauce-ganache:
100 gram white chocolate
50 ml whipping cream
For a bittersweet chocolate ganache: 100 gram bittersweet chocolate, 100 ml whipping cream)
 
Preparation:
Preheat oven to 180C/350F, turbo.
Mix the flour, nuts, sugar, cocoa powder, chocolate drink powder, baking powder and baking soda. In a separate bowl mix the eggs with the oil and water. Add to the dry ingredients and mix well.
Pour into two English cake pans and bake at the center of the oven for about 45 minutes. At the end of baking, let the cake cool a bit and meanwhile melt the chocolate in the microwave with the whipping cream (careful not to burn the chocolate). Cut the cake into slices and drizzle with the chocolate sauce. Enjoy!
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use