בס"ד
יוצא שאנחנו אוכלים לפחות פעם בשבוע פסטה או ספגטי ברוטב עגבניות, אבל מה העניין?
העניין הוא שאני לא מצליחה שרוטב העגבניות יצא מעולה. לפעמים זה יוצא אכיל, לפעמים זה יוצא נחמד ולפעמים זה לא יוצא משהו, אבל אין ברירה כבר הכנתי וחייבים לאכול שלא יזרק.
זו לא הפעם הראשונה שאני מחפשת מתכון לפסטה ברוטב עגבניות, אך הפעם החלטתי לנסות שוב. חיפשתי בגוגל ונתקלתי במתכון הזה שכלל בתגובות שלו גם הצעות לשיפור על ידי גולשת בשם מיכל (אומנם גם לי קוראים מיכל, אבל זו לא אני :-) ). אז שילבתי בין שני המתכונים, הוספתי קצת דברים מעצמי והוספתי כמויות מדוייקות של תבלינים ויצא ברוך השם פסטה טעימה שאפילו ביקשו מנה נוספת :-) .
יוצא שאנחנו אוכלים לפחות פעם בשבוע פסטה או ספגטי ברוטב עגבניות, אבל מה העניין?
We eat pasta or spaghetti in tomato sauce at least once a week, but you know what?
העניין הוא שאני לא מצליחה שרוטב העגבניות יצא מעולה. לפעמים זה יוצא אכיל, לפעמים זה יוצא נחמד ולפעמים זה לא יוצא משהו, אבל אין ברירה כבר הכנתי וחייבים לאכול שלא יזרק.
The thing is I don't succeed in making a delicious tomato sauce. Sometimes it is edible, other times it is nice and sometimes it's not so tasty, but there isn't any choice I already made it, so we got to eat it so it won't end up in the garbage.
זו לא הפעם הראשונה שאני מחפשת מתכון לפסטה ברוטב עגבניות, אך הפעם החלטתי לנסות שוב. חיפשתי בגוגל ונתקלתי במתכון הזה שכלל בתגובות שלו גם הצעות לשיפור על ידי גולשת בשם מיכל (אומנם גם לי קוראים מיכל, אבל זו לא אני :-) ). אז שילבתי בין שני המתכונים, הוספתי קצת דברים מעצמי והוספתי כמויות מדוייקות של תבלינים ויצא ברוך השם פסטה טעימה שאפילו ביקשו מנה נוספת :-) .
It's not the first time I'm looking for pasta recipe on the Internet, but this time I've decided to look again. I searched Google and came across this recipe that includes a comment with an upgrade for the recipe by someone named Michal (not me :-) ). So I tried to mix both recipes added a bit of my own touch and added accurate measurements of spices and it turned out really delicious that a second portion was requested :-) .
המרכיבים:
כ-800 גרם פסטה או ספגטי או ערבוב*
1 בצל גדול, קצוץ
1 כף שמן זית
קופסת עגבניות מרוסקות - 800 גרם
קופסת רסק עגבניות - 260 גרם
1 כף סוכר
1/4 כפית כמון
1 כפית מלח
1 כף פפריקה מתוקה
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית אבקת שום
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מזהיב.
מוסיפים את כל יתרת החומרים, למעט הספגטי ומערבבים היטב.
מביאים לרתיחה וברגע שרותח, מנמיכים מעט את האש ומבשלים עוד כ-10-15 דקות.
בינתיים מבשלים את הספגטי במים בלי מלח, מסננים וברגע שהרוטב מוכן, מורידים אותו מהאש ומערבבים פנימה את הספגטי.
בתאבון :-)
*אפשר להכין את המתכון עם פחות פסטה, וכך יהיה לכם יותר רוטב לניגוב או למי שפשוט אוהב הרבה רוטב.
Ingredients:
about 800 gram / 1.76 pound pasta or spaghetti or both*
1 large onion, chopped
1 Tbsp. olive oil
crushed tomatoes can - 800 gram / 28.22 oz.
tomato paste - 260 gram / 9.2 oz.
1 Tbsp. sugar
1/4 tsp. cumin
1 tsp. salt
1 Tbsp. sweet paprika
1/4 tsp. black pepper
1/4 tsp. garlic powder
Preparation:
Fry the onion in a pan with oil until golden.
Add in the rest of the ingredients, except from the spaghetti and mix well. Bring to a boil and then reduce a bit the heat and cook for 10-15 minutes.
Meanwhile cook the spaghetti in unsalted water, strain and when the sauce is ready, take it off the heat and mix with the spaghetti.
Enjoy!
*You can make the recipe with less pasta, and then you'll have some gravy if you want to dip bread in it or if you have a person who likes more sauce with the pasta.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!