בס"ד
ממש לא מזמן החלה עונת הגדיד והוזמנתי ליום כיף שכלל: צפייה בגדיד לילי, לינה באחוזת אוהלו, הרצאה מרתקת על נפלאות הסילאן ושייט קאנו.
לקראת ערב הגענו לאחוזת אוהלו מקבוצת כנרת, כפר נופש הממוקם ממש בסמוך לכנרת. התפנקנו בארוחת ערב נפלאה והתפזרנו לחדרים.
עונת הגדיד מתרחשת במשך חודשיים בחודשים החמים של השנה, ולכן ב-4:00 לפנות בוקר יצאנו לאחד המטעים של תמר כנרת וצפינו בפעולת הגודדים. אנחנו הוזמנו לצפות בגדיד (קטיף) של התמר מסוג מג'הול. גדיד המג'הול הוא מאוד מיוחד, שכן כל תמר מסוג זה הוא מאוד כבד, משקלו נע בן 20 ל-40 גרם, ולכן הפרי נושר לבד לתוך שקים הסובבים את האשכול ואם לא מוציאים את התמרים שנשרו בזמן, הם עלולים להחמיץ ולפגום את כל האשכול, ולכן מדי פעם בודקים את השק לראות אם משהו נשר ומוציאים אותו.
בהמשך התכבדנו ממתוקים העשויים מאיך לא - תמר, ונהננו משירה בציבור עד זריחת החמה מפי זמרים תושבי המקום.
בבוקר שמענו הרצאה מאוד מעניינת על היתרונות הבריאותיים של הסילאן ויצאתי עם כמה תובנות ורצון ליישם את מה שנאמר.
את ההרצאה העבירה לנו מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ומתמחה בקידום הבריאות. מרב סיפרה לנו על יתרונותיו של הסילאן הטבעי, דבש התמרים, מוצר מבית חצר כנרת של מיצוי תמרים מרוכז המופק על ידי בישול התמרים וסחיטתם. הסילאן הטבעי שהינו 100% הוא סילאן שאינו מכיל חומר משמר, הוא ללא תוספת סוכר וללא צבעי מאכל.
יתרונותיהם של התמר והסילאן הם מאוד רבים:
התמר כשלעצמו הוא דל בשומן, דל בנתרן, דל קלוריות ויש בו פחות מ-1/2 אחוז שומן.
הסילאן עשיר באשלגן ומגנזיום החשובים לשמירת לחץ דם תקין ולחוזק העצם. בכף סילאן תוכלו למצוא כ-80 מ"ג אשלגן ו-10 מ"ג מגנזיום. בנוסף, תכולת נוגדי החמצון בו גבוהה ועל אף שמדובר בכמות קטנה, עדיין תוכלו למצוא בו סיבים תזונתיים. תוכלו להציץ בטבלה ולגלות את ההבדלים בין שימוש בסילאן טבעי 100% לדבש וסוכרים שונים.
אם אתם מעוניינים לשלב את הסילאן בחיי היומיום ודואגים איך לשלב אותו, הנה כמה רעיונות לשילוב הסילאן בתפריט היומי:
*בהמתקת משקאות קרים או חמים * למריחה על לחם כממרח , למשל עם ערבוב עם טחינה גולמית * לאפיית עוגות * למגוון תבשילים או רטבים
לאחר ששמענו על יתרונות הסילאן הטבעי 100%, אני אישית החלטתי יותר להשתמש בסילאן ובאמת מאז אני משתדלת להכניס אותו ואת התמרים יותר הביתה.
בהמשך היום שלנו ביקרנו במרכז המבקרים של חצר כנרת, שם שמענו על המוצרים הנוספים שחצר כנרת מציעה, ביניהם גם ממרחים חדשים ופופולריים העשויים כמובן מתמרים (תוכלו לראות בתמונה שניים מהממרחים החדשים: ממרח בטעם חלבה ותמרים וממרח בטעם אגוזים ותמרים).
בחנות המפעל של תמר כנרת, תוכלו להצטייד במגוון המוצרים שהחברה מציעה ולהנות ממגוון סיורים המוצעים במקום, מוזמנים לקרוא על כך בכתבה שכתבתי בעבר.
סיימנו את היום בשייט בירדן הדרומי בסירות קאנו של אתר רוב רוי, חוויה מהנה ליום מרתק!
ממש לא מזמן החלה עונת הגדיד והוזמנתי ליום כיף שכלל: צפייה בגדיד לילי, לינה באחוזת אוהלו, הרצאה מרתקת על נפלאות הסילאן ושייט קאנו.
Not long ago the season of date picking have started and I was invited for a day of: night date picking, staying in Ohalo manor, lecture of the wonders of the silan and canoeing.
לקראת ערב הגענו לאחוזת אוהלו מקבוצת כנרת, כפר נופש הממוקם ממש בסמוך לכנרת. התפנקנו בארוחת ערב נפלאה והתפזרנו לחדרים.
עונת הגדיד מתרחשת במשך חודשיים בחודשים החמים של השנה, ולכן ב-4:00 לפנות בוקר יצאנו לאחד המטעים של תמר כנרת וצפינו בפעולת הגודדים. אנחנו הוזמנו לצפות בגדיד (קטיף) של התמר מסוג מג'הול. גדיד המג'הול הוא מאוד מיוחד, שכן כל תמר מסוג זה הוא מאוד כבד, משקלו נע בן 20 ל-40 גרם, ולכן הפרי נושר לבד לתוך שקים הסובבים את האשכול ואם לא מוציאים את התמרים שנשרו בזמן, הם עלולים להחמיץ ולפגום את כל האשכול, ולכן מדי פעם בודקים את השק לראות אם משהו נשר ומוציאים אותו.
We arrived to Ohalo manor of Kineret group at night and before heading to our rooms for the night, we had a great meal.
The palm picking goes for two months in the warm months of the year, so at 4:00AM we went to one of the plantations of Tamar Kinneret and watched how the dates are being picked. We watched the picking of majhoul specie. The majhoul date picking is pretty unique, because each date weighs about 20-40 gram, which is pretty heavy and that is why the fruit drops by itself to the bag that surround the cluster. If they don't take out the fruit that has dropped in the bag in time, it will rotten the entire thread, so that's why they check the bags every now and then to see if any fruit have fallen off.
בהמשך התכבדנו ממתוקים העשויים מאיך לא - תמר, ונהננו משירה בציבור עד זריחת החמה מפי זמרים תושבי המקום.
בבוקר שמענו הרצאה מאוד מעניינת על היתרונות הבריאותיים של הסילאן ויצאתי עם כמה תובנות ורצון ליישם את מה שנאמר.
את ההרצאה העבירה לנו מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ומתמחה בקידום הבריאות. מרב סיפרה לנו על יתרונותיו של הסילאן הטבעי, דבש התמרים, מוצר מבית חצר כנרת של מיצוי תמרים מרוכז המופק על ידי בישול התמרים וסחיטתם. הסילאן הטבעי שהינו 100% הוא סילאן שאינו מכיל חומר משמר, הוא ללא תוספת סוכר וללא צבעי מאכל.
Later we tasted some sweets made of dates and enjoyed singins until sunrise from couple of locals.
In the morning we heard a very interesting lecture about the health benefits of the silan date syrup and I came out with few insights and the want to implement them.
The lecture was given by Merav Mor Ofir, a clinical nutrition that specializes in promoting health matters. Merav told us about the advantages of the natural silan, date honey, a product of concentrated dates extract by Hatzar Kineret that is produced from cooking dates and squeezing them.
The 100% natural date syrup doesn't contain preservatives, no added sugar and no food coloring.
יתרונותיהם של התמר והסילאן הם מאוד רבים:
התמר כשלעצמו הוא דל בשומן, דל בנתרן, דל קלוריות ויש בו פחות מ-1/2 אחוז שומן.
הסילאן עשיר באשלגן ומגנזיום החשובים לשמירת לחץ דם תקין ולחוזק העצם. בכף סילאן תוכלו למצוא כ-80 מ"ג אשלגן ו-10 מ"ג מגנזיום. בנוסף, תכולת נוגדי החמצון בו גבוהה ועל אף שמדובר בכמות קטנה, עדיין תוכלו למצוא בו סיבים תזונתיים. תוכלו להציץ בטבלה ולגלות את ההבדלים בין שימוש בסילאן טבעי 100% לדבש וסוכרים שונים.
אם אתם מעוניינים לשלב את הסילאן בחיי היומיום ודואגים איך לשלב אותו, הנה כמה רעיונות לשילוב הסילאן בתפריט היומי:
*בהמתקת משקאות קרים או חמים * למריחה על לחם כממרח , למשל עם ערבוב עם טחינה גולמית * לאפיית עוגות * למגוון תבשילים או רטבים
The advantages of the silan and date are many:
The date itself is low in fat, low in sodium, low in calorie and it contains less than 1/2 percent of fat.
The silan is rich in potassium and magnesium that are important for proper blood pressure and bone strength.
In one tablespoon of silan you will find about 80 mg of potassium ad 10 mg of magnesium. In addition, the antioxidants content is high and even it is not a lot, you still get some fibers in it. You can check out the table in the photo and see the differences between natural 100% silan to honey and sugars.
If you want to add silan to your everyday life and your worry how to do this, here are few ideas to add it to your daily life:
* to sweeten cold or hot drinks * to spread on bread, such as mixing with raw tahini * for baking cakes * for variety of casserole or sauces.
לאחר ששמענו על יתרונות הסילאן הטבעי 100%, אני אישית החלטתי יותר להשתמש בסילאן ובאמת מאז אני משתדלת להכניס אותו ואת התמרים יותר הביתה.
בהמשך היום שלנו ביקרנו במרכז המבקרים של חצר כנרת, שם שמענו על המוצרים הנוספים שחצר כנרת מציעה, ביניהם גם ממרחים חדשים ופופולריים העשויים כמובן מתמרים (תוכלו לראות בתמונה שניים מהממרחים החדשים: ממרח בטעם חלבה ותמרים וממרח בטעם אגוזים ותמרים).
בחנות המפעל של תמר כנרת, תוכלו להצטייד במגוון המוצרים שהחברה מציעה ולהנות ממגוון סיורים המוצעים במקום, מוזמנים לקרוא על כך בכתבה שכתבתי בעבר.
סיימנו את היום בשייט בירדן הדרומי בסירות קאנו של אתר רוב רוי, חוויה מהנה ליום מרתק!
After we heard abour the benefits of the 100% natural silan, I personally started using it and dates more.
Later we visited the visitor center of Hatzar Kineret, we heard about the products they offer, among them you can see new products like halva and date flavored spread an nuts and dates flavored spread.
You can but in the factory shop many product that the company make and enjoy tour they offer, you can read about it in a previous article I wrote.
We finished the day canoeing in the southern Yarden river in the Rob Roi site, a fun experience to a fascinating day!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!