בס"ד
מלאכת גלגול גביעי הגלידה היא עדיין מסתורית בעיניי, אך כשיש גלידת Ben&Jerry's טובה חייב להכין גביעי גלידה תוצרת בית.
כשבן אנד ג'ריס מחליטים לפנק בגלידות החדשות שלהן, אין מנוס מלהכין גביעי גלידה ביתיים. הגלידות החדשות שקיבלתי לסיקור הן שלושת טעמי הליבה החדשים מבית Ben&Jerry's. סדרת הליבה (Core) החדשה היא סדרת גלידות בעלת ליבה המשלבת טעם ומרקם. שלושת הטעמים בסדרה החדשה הם:
סולטד קרמל - גלידת שמנת משובחת עם בלונדי בראוניס וליבת קרמל מלוח.
קרמל סוטרא - גלידת שמנת משובחת עם קרמל וגלידת שמנת משובחת בטעם שוקולד עם חתיכות פאדג' וליבת קרמל.
בראוני באטר - גלידת שוקולד בראוניז וגלידת וניל בראוניס עם ליבת פירורי בלילת בראוניס.
אם במקרה פספסתם את המידע הזה לגביי, אז תהיו מוכנים לזה כי אתם הולכים להיות מופתעים...
אני מאוד אוהבת את הגלידות של בן וג'ר'יס, זהו אמרתי את זה. נכון שהופתעם? כן בטח! :-) . ועכשיו ברצינות, הגלידות של בן וג'רי נמצאות אצלנו במקפיא די על בסיס קבוע ואני מאוד אוהבת אותן. סדרת הליבה החדשה שלהם היא פשוט תענוג מושלם לקיץ החם שבא עלינו לטובה (אני מאוד אוהבת חורף, אבל גם קיץ חשוב לנו, תארו לכם שהיינו כל הזמן בתקופה חורפית ושלג בכל מקום, עוד היינו נהפכים לפינגווינים - אני אוהבת פינגווינים אבל עד כאן).
הטעם שאני כמובן הכי אוהבת זה בלילת הבראוניז, אך גם הטעמים האחרים מעולים! ברגע שתקחו כמה סקופים מהגלידה, תגלו ליבה נוזלית וטעימה שמשלימה את הגלידה מצויין.
מצרפת לכם כאן את המתכון שהכנתי לגביעי הוופל, המתכון לפי האתר של וויליאם סונומה עם שינויים קלים.
המרכיבים ל-7 גביעי ופל:
2/3 כוס קמח
1/4 כפית מלח
2 ביצים L
1/2 כוס סוכר
50 גרם חמאה, מומסת
1/4 כוס חלב
אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את כל המרכיבים. מחממים את מכשיר הוופל לדרגה 4 וברגע שהמכשיר מוכן, מוסיפים 1/4 כוס בלילה למרכז המכשיר וסוגרים מיד את המכשיר בצורה כזו שהבלילה נלחצת לכל הצדדים וכמעט נשפכת מהמכשיר. משאירים את הבלילה בפנים כדקה וחצי וגג עד 2 דקות. ברגע שהוופל מוכן הוא יהיה רך, אבל לא לאורך זמן, אז תעבדו מהר. מיד לוקחים את חרוט הגלידה שבא עם המכשיר ומגלגלים עליו את הוופל בעזרת מגבת או נייר סופג (כי זה מאוד חם, זהירות!) ליצירת גביע גלידה. מחזיקים כמה שניות בצד הפתוח שלא יפתח ומניחים בצד. ממשיכים הלאה עם יתרת התערובת.
*אני שידרגתי את הגביעים בכך שמילאתי אותם בשוקולד מומס בפנים ואת הקצה הפתוח של הגלידה (לא הצלחתי להתמחות עדין בסגירתו) טבלתי גם כן בשוקולד מומס וגם את החלק העליון של הגביע והקפאתי עד שהתקשה. לפני שבת טעמנו חלק מהגביעים עם הגלידות, כי אחרת לא היו לי ראיות מהגלידה כי אני שומרת שבת, אז פיזרתי מעל גם שוקולד מומס ופירורי אוראו.
מלאכת גלגול גביעי הגלידה היא עדיין מסתורית בעיניי, אך כשיש גלידת Ben&Jerry's טובה חייב להכין גביעי גלידה תוצרת בית.
Rolling the perfect waffle cones is still a mystery for me, but when you have a good Ben & Jerry's ice cream at home, you know you ought to make homemade waffle cones.
כשבן אנד ג'ריס מחליטים לפנק בגלידות החדשות שלהן, אין מנוס מלהכין גביעי גלידה ביתיים. הגלידות החדשות שקיבלתי לסיקור הן שלושת טעמי הליבה החדשים מבית Ben&Jerry's. סדרת הליבה (Core) החדשה היא סדרת גלידות בעלת ליבה המשלבת טעם ומרקם. שלושת הטעמים בסדרה החדשה הם:
סולטד קרמל - גלידת שמנת משובחת עם בלונדי בראוניס וליבת קרמל מלוח.
קרמל סוטרא - גלידת שמנת משובחת עם קרמל וגלידת שמנת משובחת בטעם שוקולד עם חתיכות פאדג' וליבת קרמל.
בראוני באטר - גלידת שוקולד בראוניז וגלידת וניל בראוניס עם ליבת פירורי בלילת בראוניס.
אם במקרה פספסתם את המידע הזה לגביי, אז תהיו מוכנים לזה כי אתם הולכים להיות מופתעים...
When Ben and Jerry's decide to pamper with their new ice creams, there is no getaway from making homemade cones. The new Ice creams I got to review are the three Core flavors of the company. The core series is a series of ice creams with a core that combines flavor and texture. The new three flavors are:
Salted Caramel - fine ice cream with blonde brownies and salted caramel core.
Caramel Sutra - ice cream with caramel and chocolate ice cream with fudge pieces and caramel core.
Brownie Batter - Chocolate brownie ice cream and vanilla brownie ice cream with brownie batter and brownie crumbs core.
If you missed this information about me, then you are going to be surprised..
אני מאוד אוהבת את הגלידות של בן וג'ר'יס, זהו אמרתי את זה. נכון שהופתעם? כן בטח! :-) . ועכשיו ברצינות, הגלידות של בן וג'רי נמצאות אצלנו במקפיא די על בסיס קבוע ואני מאוד אוהבת אותן. סדרת הליבה החדשה שלהם היא פשוט תענוג מושלם לקיץ החם שבא עלינו לטובה (אני מאוד אוהבת חורף, אבל גם קיץ חשוב לנו, תארו לכם שהיינו כל הזמן בתקופה חורפית ושלג בכל מקום, עוד היינו נהפכים לפינגווינים - אני אוהבת פינגווינים אבל עד כאן).
הטעם שאני כמובן הכי אוהבת זה בלילת הבראוניז, אך גם הטעמים האחרים מעולים! ברגע שתקחו כמה סקופים מהגלידה, תגלו ליבה נוזלית וטעימה שמשלימה את הגלידה מצויין.
מצרפת לכם כאן את המתכון שהכנתי לגביעי הוופל, המתכון לפי האתר של וויליאם סונומה עם שינויים קלים.
I just love Ben and Jerry's ice cream, there I said it. Weren't you surprised? yeah right :-). And now seriously, Ben&Jerry's ice cream found in my freezer almost regularly and I really love them. The new core series is just a pleasure for this upcoming welcomed summer season (I really love winter, but summer is also important, just imagine having winter all the time and snow is found on every corner, we will become penguins, I mean I love penguins but hey not becoming one).
The flavor I enjoyed the most was the brownie batter, but the other flavors are great too! Once you take couple of scoops from the ice cream, you will discover a liquid and delicious core that completes the ice cream just excellent.
Down below you can find the waffle cone recipe I made, based on William Sonoma recipe with slight changes.
המרכיבים ל-7 גביעי ופל:
2/3 כוס קמח
1/4 כפית מלח
2 ביצים L
1/2 כוס סוכר
50 גרם חמאה, מומסת
1/4 כוס חלב
אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את כל המרכיבים. מחממים את מכשיר הוופל לדרגה 4 וברגע שהמכשיר מוכן, מוסיפים 1/4 כוס בלילה למרכז המכשיר וסוגרים מיד את המכשיר בצורה כזו שהבלילה נלחצת לכל הצדדים וכמעט נשפכת מהמכשיר. משאירים את הבלילה בפנים כדקה וחצי וגג עד 2 דקות. ברגע שהוופל מוכן הוא יהיה רך, אבל לא לאורך זמן, אז תעבדו מהר. מיד לוקחים את חרוט הגלידה שבא עם המכשיר ומגלגלים עליו את הוופל בעזרת מגבת או נייר סופג (כי זה מאוד חם, זהירות!) ליצירת גביע גלידה. מחזיקים כמה שניות בצד הפתוח שלא יפתח ומניחים בצד. ממשיכים הלאה עם יתרת התערובת.
*אני שידרגתי את הגביעים בכך שמילאתי אותם בשוקולד מומס בפנים ואת הקצה הפתוח של הגלידה (לא הצלחתי להתמחות עדין בסגירתו) טבלתי גם כן בשוקולד מומס וגם את החלק העליון של הגביע והקפאתי עד שהתקשה. לפני שבת טעמנו חלק מהגביעים עם הגלידות, כי אחרת לא היו לי ראיות מהגלידה כי אני שומרת שבת, אז פיזרתי מעל גם שוקולד מומס ופירורי אוראו.
Ingredients for 7 waffle cones:
2/3 cup flour
1/4 tsp. salt
2 L eggs
1/2 cup sugar
50 gram butter, melted
1/4 cup milk
Preparation:
Mix all the ingredients together. Preheat the waffle cone maker to level 4 and when the machine is ready, place 1/4 cup of batter in the middle of the machine and press it as much as possible, so the batter almost spills from the machine. Leave the batter inside for 1 minute and a half and up to two minutes. When the waffle is ready, it will be still soft but not for long and now you have to work quickly. Take the plastic cone you got with the machine and using a towel or paper towel (careful it's hot!), wrap the waffle pancake on the cone to make a waffle cone. Press the open side for couple of seconds and then continue making the rest of the cones.
* I upgraded the cones by filling them with melted chocolate and also dipping the open edges with chocolate and freezing until set (I haven't mastered yet the closing technique). Before Shabbos I tried some of the ice cream, otherwise I couldn't take pictures because I'm a Shabbat keeper, and served it wit drizzled chocolate and Oreo crumbs.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!