5/02/2018

פשטידת פטריות טבעונית ללא גלוטן - Vegan GF mushroom pie

בס"ד

פשטידת פטריות טבעונית ללא גלוטן Gluten free vegan pie


אני מאוד אוהבת פטריות, והפעם התחשק לי להכין פשטידה טבעונית שגם תהיה ללא גלוטן וזה מה שיצא.

I love mushroom, and this time I wanted to make a vegan and gluten free pie and that's what I got.

 
אני לא יודעת אם לקרוא לזה פשטידה, כי זה לא בדיוק מזכיר פשטידה, אבל זה בהחלט מאוד טעים.
לפשטידת פטריות טבעונית השתמשתי בתחליף ביצים שהוא גם מאוד בריא - שילוב של זרעי צ'יה ופשתן, לפי מה שראיתי מהאתר הזה ובהחלט מדובר בדרך מעולה להוסיף בריאות לאוכל, בלי להוסיף טעם לוואי או טעם משונה.
לא הסתדר לי לטחון במכתש ועלי את זרעי הצ'יה והפשתן, אז בסופו של דבר השתמשתי בנינג'ה שעשה פעולה טובה.
הפשטידה הזו לא יפה, אך בצל ירוק חתוך לטבעות מוסיף לה יופי של צבע וגם טעם.


I don't know if you can call this a pie, but it is definitely tasty!
I used for this vegan pie a very healthy egg substitute - chia seeds and flax seeds, according to what I saw on this website and it is definitely a great way to add some healthiness to the food we consume, without adding any aftertaste or any weird taste.
It was hard for me to mince the seeds using my mortar and pestle, so I used my ninja which did a great job.
This pie isn't that beautiful, but the sliced scallions add a nice touch to the dish and a great flavor too
.



המרכיבים לתבנית 32X23 ס"מ:
כ-1 כף שמן זית
2 בצלים, חתוכים לקוביות
כ-12 פטריות פורטבלו בינוניות, שטופות ומיובשות בנייר סופג, ללא רגליים, חתוכות לחתיכות
6 שיני שום, קצוצות דק
1 כף פטרוזיליה יבשה
1 כפית בזיליקום יבש
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית תימין יבש
1/4 1 כפיות מלח
2 כפות זרעי צ'יה, טחון
2 כפות זרעי פשתן, טחון
1 כוס מים חמים
1 כוס קמח ללא גלוטן ריפרש
1/3 כוס שמן זית

ספריי שמן לשיימון התבנית (או שמן רגיל)
בצל ירוק, חתוך לטבעות

אופן ההכנה:
ממיסים את זרעי הצ'יה וזרעי הפשתן הטחונים בקערה עם מים חמים, מערבבים היטב ומניחים בצד עד לשימוש.
מחממים ככף שמן בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-7 דקות עד שהבצל מזהיב, מדי פעם מערבבים.
מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומטגנים כדקה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כ-2 דקות, מדי פעם מערבבים.
מוסיפים את התבלינים: הפטרוזיליה, הבזיליקום, האורגנו והתימין ומערבבים. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
מבשלים כ-3 דקות ואז מוסיפים את תערובת זרעי הצ'יה והפשתן. מערבבים היטב ומבשלים עוד כ-2 דקות.
מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח. מערבבים וברגע שהקמח נטמע לגמרי, מוסיפים את השמן זית ומערבבים היטב.
מעבירים לתבנית משומנת היטב ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, טורבו באמצע התנור ל-30 דקות.
מניחים לפשטידה להצטנן לגמרי לפני החיתוך או שמעבירים למקרר לקירור והתייצבות. מגישים עם פרוסות בצל ירוק מעל ובתאבון!


Ingredients for 32X23cm pan:
about 1 Tbsp. olive oil
2 onions, chopped into cubes
about 12 medium portobello mushrooms, rinsed and pat dried, without stems and cut into slices
6 garlic cloves, finely chopped
1 Tbsp. dried parsley
1 tsp. dry basil
1 tsp. dry oregano
1 tsp. thyme
1/4 1 tsp. salt
2 Tbsp. chia seeds, ground
2 Tbsp. flax seed, ground
1 cup hot water
1 cup gluten free flour
1/3 cup olive oil

oil spray for greasing the pan
scallions, sliced

Preparation:
Melt the ground chia and flax seed in the how water, mix well and set aside.
Preheat the 1 tablespoon of oil in a pot. Add the onion and fry for 7 minutes, until the onion is golden, mix occasionally.
Add the mushrooms, mix and fry for a minute. Add the garlic and fry for 2 minutes, mix occasionally.
Add the spices: parsley, basil, oregano and thyme and mix. Add the salt and mix well.
Cook for 3 minutes and then add the chia and flax seed mixture. Mix well and cook for another 2 minutes.
Take off the heat and add in the flour. Mix and once unified, add the olive oil and mix again.
Transfer to a greased pan and bake on a preheated oven to 180C/350F, turbo for 30 minutes on middle rack.
Before serving let the pie completely cool or transfer to the fridge to cool and set. Serve with sliced scallions and bon appetit!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use