10/11/2018

מעדן מילקי פרווה - Non dairy chocolste delight

בס"ד

מילקי ביתי טבעוני פרווה Bittersweet chocolate dessert

מעדן מילקי פרווה טבעוני מושלם לאוהבי המריר.


Wonderful non dairy vegan dark chocolate delight.



מילקי מעדן פרווה ביתי Milky homemade parve vegan

המרכיבים ל-10 מנות אישיות:

1/4 כוס קקאו
2 כפות קורנפלור
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
2 כוסות חלב שקדים

מיכל קטן של קצפת צמחית (כ-1 כוס)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל או לפי הטעם



אופן ההכנה:
מסננים לתוך סיר את הקקאו והקונפלור (על מנת שלא יהיו גושים). מוסיפים את השוקולד וחלב השקדים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה כ-5-7 דקות. מדי פעם דואגים לערבב.
כאשר התערובת הצטמצמה לכמעט חצי, מורידים מהאש. על מנת לוודא שלא נוצרו גושים במהלך הבישול, מעבירים שוב דרך מסננת לקערה ומעבירים למקרר מכוסה לשעה.
ברגע שהזמן עומד לחלוף, מקציפים את הקצפת עם האינסטנט פודינג לקצפת יציבה ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר רצוי.
מוציאים את פודינג השוקולד מהמקרר ומערבבים היטב. על מנת שכוס הקינוח לא תתלכלך, מעבירים את הפודינג לשקית זילוף בלי צנתר ומזלפים לכוסות. מזלפים מעל את הקצפת ומעבירים למקרר ללילה.
בתאבון!
*מהקצפת יצא לי קצת יותר ממה שצריך למתכון, לכן אם רוצים ניתן להשתמש בפחות מכוס ובמידת הצורך להקציף כמות נוספת.

**אם מעוניינים בגרסה מתוקה יותר, יש להוסיף עוד כ-1/4 כוס סוכר לתערובת שמוסיפים לסיר לפני הבישול ולהמשיך לפי ההוראות.


Ingredients for 10 servings:
1/4 cup cocoa powder
2 Tbsp. cornstarch
100-gram bittersweet chocolate, cut into pieces
2 cups almond milk

About 1 cup of vegan cream
2 Tbsp. instant vanilla pudding or according to your flavor

Preparation:
Sift the cocoa powder and cornstarch into a pot (In order to get rid of lumps). Add the chocolate pieces and almond milk and cook on med-high heat for 5-7 minutes. Mixing frequently.
Once the mixture reduced to about a half, take off the heat. In order to make sure there are no lumps that might have created during the cooking process, strain again and transfer to a bowl covered with a lid for an hour.
When time is almost over, whip the cream with the instant vanilla until steady. Transfer into a piping bag with a desired nozzle. Take the chocolate pudding out of the fridge and mix thoroughly. Transfer into a piping bag without a nozzle, so you'll get a clean serving and pipe into the dessert cups. Pipe the cream on top and place in the fridge for the night.
Enjoy!
*I got a bit more cream then I needed, so if you don't want extra cream, just whip less than mentioned above and of needed whip another batch.
**If you're interested in a sweeter version, add about a 1/4 cup of sugar to the mixture before cooking and cook according to the directions.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use