בס"ד
בעבר נתתי לכם מתכון לעוגת ביסקוויטים של סבתא שלי, אולם בסוף התברר לי כי סבתי לא נתנה לי את הכמויות המדוייקות, ולכן אני מעלה לכם את המתכון המדוייק והכל כך טעים לעוגה הזו המוגשת בצורה מרשימה.
בעבר נתתי לכם מתכון לעוגת ביסקוויטים של סבתא שלי, אולם בסוף התברר לי כי סבתי לא נתנה לי את הכמויות המדוייקות, ולכן אני מעלה לכם את המתכון המדוייק והכל כך טעים לעוגה הזו המוגשת בצורה מרשימה.
I made in the past my grandma's petit beurre cake, but then I found out it wasn't exactly like her recipe, so I give you the exact recipe that is just so delicious and cut into a perfect diamond piece.
עוגת ביסקוויטים בצורת יהלום בקלי קלות/מתכון: עם תענוג
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים:
כ-2 כוסות קצפת צמחית*
2 שקיות סוכר וניל (10 גרם כל שקית)
1/4 1 כוסות סוכר
כ-3/4 כוס אינסטנט פודינג וניל
750 גרם גבינה לבנה 5%
2 חבילות ביסקוויטים
אופן ההכנה:
מקציפים את הקצפת הצמחית ביחד עם הסוכר, סוכר הוניל והאינסטנט פודינג, עד שהכול מתאחד והקצפת מתחילה מעט להתייצב. מוסיפים כל פעם ככף-שתיים מהגבינה לתערובת הקצפת ומערבבים. ממשיכים כך עד שמסיימים את כל הגבינה.
מורחים שכבה דקה של גבינה על התבנית הרצויה, על מנת שהביסקוויטים לא יזוזו לנו בהמשך. מסדרים מעל שכבת ביסקוויטים ומתחילים בהרכבת העוגה: מורחים שכבה דקה של בלילה, מעל מניחים שוב ביסקוויטים וממשיכים כך עד שמסיימים עם שכבה של בלילה.
מעבירים לפחות ללילה למקרר ולפני ההגשה חותכים בצורה המיוחדת - בתחילה חותכים פסים לאורך התבנית (אני מנקה את הסכין לאחר כל חיתוך, לקבלת פרוסה נקייה ויפה) ולאחר מכן חותכים באלכסון, לקבלת מעויינים/יהלומים (סרטון יצורף בקרוב).
*ניתן להמיר את הקצפת הצמחית לשמנת מתוקה, אך כנראה שיהיה צורך להוסיף יותר סוכר או אינסטנט פודינג, אז יש לטעום ולהחליט אם להוסיף במידת הצורך.
אתם מוזמנים לנסות את עוגות הביסקוויטים הנוספות באתר:
עוגת ביסקוויטים משודרגת
עוגת ביסקוויטים קלאסית (עם אופציה להכנה רק על ידי גבינה ואינסטנט פודינג)
כ-2 כוסות קצפת צמחית*
2 שקיות סוכר וניל (10 גרם כל שקית)
1/4 1 כוסות סוכר
כ-3/4 כוס אינסטנט פודינג וניל
750 גרם גבינה לבנה 5%
2 חבילות ביסקוויטים
אופן ההכנה:
מקציפים את הקצפת הצמחית ביחד עם הסוכר, סוכר הוניל והאינסטנט פודינג, עד שהכול מתאחד והקצפת מתחילה מעט להתייצב. מוסיפים כל פעם ככף-שתיים מהגבינה לתערובת הקצפת ומערבבים. ממשיכים כך עד שמסיימים את כל הגבינה.
מורחים שכבה דקה של גבינה על התבנית הרצויה, על מנת שהביסקוויטים לא יזוזו לנו בהמשך. מסדרים מעל שכבת ביסקוויטים ומתחילים בהרכבת העוגה: מורחים שכבה דקה של בלילה, מעל מניחים שוב ביסקוויטים וממשיכים כך עד שמסיימים עם שכבה של בלילה.
מעבירים לפחות ללילה למקרר ולפני ההגשה חותכים בצורה המיוחדת - בתחילה חותכים פסים לאורך התבנית (אני מנקה את הסכין לאחר כל חיתוך, לקבלת פרוסה נקייה ויפה) ולאחר מכן חותכים באלכסון, לקבלת מעויינים/יהלומים (סרטון יצורף בקרוב).
*ניתן להמיר את הקצפת הצמחית לשמנת מתוקה, אך כנראה שיהיה צורך להוסיף יותר סוכר או אינסטנט פודינג, אז יש לטעום ולהחליט אם להוסיף במידת הצורך.
אתם מוזמנים לנסות את עוגות הביסקוויטים הנוספות באתר:
עוגת ביסקוויטים משודרגת
עוגת ביסקוויטים קלאסית (עם אופציה להכנה רק על ידי גבינה ואינסטנט פודינג)
Diamond shaped petit beurre cheesecake
Ingredients:
about 2 cups whipping cream (I use rich, which is sweeter, so please see note below)*
2 bags of vanilla sugar (10 grams each)
1 1/4 cup sugar
about 3/4 cup instant vanilla pudding
750 gram cream cheese
2 packs of petite beurre (you can also use shortbread)
Preparation:
Whip the cream with the sugar, vanilla sugar and instant pudding, just until unified and a bit steady. Add the cream cheese, a tablespoon to two tablespoons at a time, and mix after each addition. Continue so with the rest of the cheese.
Spread a thin layer of cheese onto the pan, just so that the petite beurre layer that are going to be placed on top won't move. Start arranging the petite beurre in one layer and continue spreading thin layer of cheese and then petite beurre, until finishing with a layer of cheese. Place in the fridge for the night and before serving, cut it lengthwise (I clean the knife after each cut to get the perfect clean piece) and then crosswise to form a rhombus/diamond shape (see attached video).
*If you use whipping cream and not rich, then you might need to adjust the sugar/instant pudding flavor.
You're welcome to try my other petit beurre cakes found on my site:
Upgraded petit beurre cake
Classic petit beurre cake (with an option of making with only cheese and instant pudding)
Ingredients:
about 2 cups whipping cream (I use rich, which is sweeter, so please see note below)*
2 bags of vanilla sugar (10 grams each)
1 1/4 cup sugar
about 3/4 cup instant vanilla pudding
750 gram cream cheese
2 packs of petite beurre (you can also use shortbread)
Preparation:
Whip the cream with the sugar, vanilla sugar and instant pudding, just until unified and a bit steady. Add the cream cheese, a tablespoon to two tablespoons at a time, and mix after each addition. Continue so with the rest of the cheese.
Spread a thin layer of cheese onto the pan, just so that the petite beurre layer that are going to be placed on top won't move. Start arranging the petite beurre in one layer and continue spreading thin layer of cheese and then petite beurre, until finishing with a layer of cheese. Place in the fridge for the night and before serving, cut it lengthwise (I clean the knife after each cut to get the perfect clean piece) and then crosswise to form a rhombus/diamond shape (see attached video).
*If you use whipping cream and not rich, then you might need to adjust the sugar/instant pudding flavor.
You're welcome to try my other petit beurre cakes found on my site:
Upgraded petit beurre cake
Classic petit beurre cake (with an option of making with only cheese and instant pudding)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!