12/06/2021

מתכון לחיתוכיות לוטוס, שוקולד וגבינה

בס"ד

קוביות לוטוס, שוקולד וגבינה



מתכון פשוט וסופר טעים לקוביות לוטוס, שוקולד וגבינה שמכינים ממש בקלות.

חיתוכיות לוטוס, שוקולד וגבינה עם כוס מלכת העולם



המתכון לחיתוכיות שוקולד, לוטוס וגבינה מבוסס על מתכון של תמי פילפ מהחוברת "טעימות של אושר" גיליון 8 שיצא באושר עד לחנוכה עם שינויים קלים שערכתי במתכון.

העוגה הזו מכילה שכבת בסיס של פתי בר (במתכון המקורי זה מכיל ביסקוויט לוטוס), שכבת שוקולד נפלאה, שכבת גבינה וציפוי לוטוס מושלם.
העוגה, כמובן, חלבית ומתאימה לשבתות, חגים וגם לסתם יום שמתחשק משהו טעים לצד הקפה/תה. את המתכון כתבתי בדיוק לפי איך שאני הכנתי, תהנו!

עוגת לוטוס שוקולד גבינה לפני אפייה


עוגת לוטוס שוקולד גבינה לאחר אפייה


עוגת לוטוס גבינה ושוקולד



למתכוני חיתוכיות נוספים:

קוביות לוטוס, שוקולד וגבינה/מתכון: תמי פילפ עם שינויים שלי - מיכל Con Delight
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים לתבנית 31.5X20X3.8 ס"מ (מלבנית עם תחתית נשלפת):
לבסיס:
פתי בר

לשכבת שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
3 ביצים L
1 כוס קמח

לשכבת גבינה:
250 גרם גבינה לבנה 5%
3 כפות סוכר
1 כף קמח
1 ביצה L

15 כפיות ממרח לוטוס קראנץ'

לציפוי:
100 גרם שוקולד לבן
4 כפות שמנת מתוקה
2 כפות ממרח לוטוס קראנץ'

אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל180 מעלות, טורבו.
2.בתבנית עם תחתית נשלפת, מרססים ספריי שמן ומצמידים נייר אפייה (הריסוס עוזר שהדף לא יזוז).
3.מסדרים פתי בר בתחתית התבנית, במידת הצורך שוברים את הפתי בר שימלא את כל התבנית.
4.שמים בקערה: שוקולד וחמאה וממיסים במיקרו כ-20-30 שניות כל פעם. מערבבים אחרי כל הפעלה וממשיכים כך עד שהשוקולד והחמאה הפכו לקרם אחיד. 
5.מוסיפים סוכר, ביצים וקמח ומערבבים היטב.
6.מערבבים את השכבה השנייה: גבינה, סוכר, קמח וביצה, בקערה נפרדת.
7.יוצקים את תערובת השוקולד על הפתי בר ומורחים לשכבה אחידה ככל הניתן.
8.יוצקים מעל את שכבת הגבינה, ומורחים באופן אחיד ככל הניתן.
9.עושים סווירלים עם סכין או מזלג: מערבבים את שכבת הגבינה והשוקולד קלות, לקבלת מראה שיש.
10.לוקחים את ממרח הלוטוס קראנץ' ומניחים תלוליות של לוטוס על שכבת הגבינה (15 תלוליות, אפשר יותר, אפשר פחות - לא צריך לעשות להן כלום. הן נמסות ומתפרשות באפייה).
11. אופים באמצע התנור למשך 30 דקות. צידי העוגה יראו יציבים והאמצע יראה לא אפוי לגמרי וזה בסדר גמור.
12.בסיום האפייה, מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין.
13.ברגע שהעוגה קרה, מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרו את השוקולד והשמנת עם ממרח הלוטוס. ממיסים בפולסים של כ-20 שניות כל פעם, עם ערבוב אחרי כל הפעלה.
14.ברגע שהקרם אחיד, יוצקים על העוגה ומורחים באופן שווה.
15.מעבירים למקרר להתייצבות של לפחות שעה.
16.חותכים לקוביות עם החותכן שמגיע עם התבנית או לבד ובתאבון!

2 תגובות:

  1. היי, אפשר עם ממרח לוטוס ולא עם לוטוס קראנץ"?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי, בהחלט!
      אפשר גם להשתמש בממרח לוטוס רגיל ולא בממרח לוטוס קראנץ'. בהצלחה

      מחק

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use