בס"ד
בלי קמח, בלי ביצים ובלי הרבה מרכיבים, קובבות תפוחי אדמה טעימות במילוי חצילים.
את המילוי ניתן להמיר לפטריות ובצל.
הקובבה מתאימה לטבעונים ולאנשים שלא אוכלים גלוטן וכמובן לפסח.
המרכיבים:
10-15 תפוחי אדמה קטנים - בינוניים, חתוכים לקוביות
1 חציל גדול, חתוך לקוביות
מלח
פלפל שחור
כורכום
שמן זית
אופן ההכנה:
מבשלים בסיר עם מלח את תפוחי האדמה עד שרכים ומועכים לפירה.
מניחים לפירה להתקרר ומכינים את מלית החצילים:
מחממים מעט שמן במחבת, מטגנים את החצילים ומתבלים במלח, פלפל וכורכום.
מכסים עם מכסה ומבשלים עד שמוכן.
מחממים תנור ל-220 מעלות במצב טורבו.
מחלקים את הפירה למספר זוגי של כדורים קטנים. לוקחים כדור אחד, משטחים ביד ומניחים בצד.
לוקחים כדור נוסף, משטחים ביד ומשאירים אותו על היד, ממלאים בכף מלית וסוגרים עם הכדור הנוסף ששיטחנו.
אוטמים היטב את הקצוות ומחליקים את החלק העליון. ממשיכים כך עם שאר הכדורים.
משמנים תבנית אפייה בשמן ומניחים מעל את הקובבות. מורחים כל קובבה במעט שמן ואופים עד שהקובבות מזהיבות כ- 20-30 דקות.
בתאבון :-)
את המילוי ניתן להמיר לפטריות ובצל.
הקובבה מתאימה לטבעונים ולאנשים שלא אוכלים גלוטן וכמובן לפסח.
No flour, no eggs and with not so many ingredients, great potatoes patties with an eggplant filling.
You can try and substitute the filling with mushrooms and onion.
The patties are suitable for vegans and also gluten free and for Passover.
המרכיבים:
10-15 תפוחי אדמה קטנים - בינוניים, חתוכים לקוביות
1 חציל גדול, חתוך לקוביות
מלח
פלפל שחור
כורכום
שמן זית
אופן ההכנה:
מבשלים בסיר עם מלח את תפוחי האדמה עד שרכים ומועכים לפירה.
מניחים לפירה להתקרר ומכינים את מלית החצילים:
מחממים מעט שמן במחבת, מטגנים את החצילים ומתבלים במלח, פלפל וכורכום.
מכסים עם מכסה ומבשלים עד שמוכן.
מחממים תנור ל-220 מעלות במצב טורבו.
מחלקים את הפירה למספר זוגי של כדורים קטנים. לוקחים כדור אחד, משטחים ביד ומניחים בצד.
לוקחים כדור נוסף, משטחים ביד ומשאירים אותו על היד, ממלאים בכף מלית וסוגרים עם הכדור הנוסף ששיטחנו.
אוטמים היטב את הקצוות ומחליקים את החלק העליון. ממשיכים כך עם שאר הכדורים.
משמנים תבנית אפייה בשמן ומניחים מעל את הקובבות. מורחים כל קובבה במעט שמן ואופים עד שהקובבות מזהיבות כ- 20-30 דקות.
בתאבון :-)
Ingredients:
10-15 small-medium potatoes, cut into cubes
1 large eggplant, cut into cubes
salt and pepper
turmeric
olive oil
Preparation:
Cook in a pot the potatoes with salt, until soft and mash into a puree.
Let the mashed potato chill a bit and make the eggplant filling:
Preheat a bit of olive oil in a pan and fry the eggplant.
Season with salt, pepper and turmeric and cook with a lid until done.
Preheat oven to 220C / 428F , turbo.
Divide the mashed potato into a double number of small balls.
Flatten one ball in your hand, fill with a filling and close with another flattened ball.
Seal the edges well and smooth the upper surface.
Keep so with the rest of the balls.
Grease a pan with oil and place the patties in the pan.
Grease the patties with a bit of oil and bake until the patties are golden, for 20-30 minutes.
Bon appetite :-)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!