בס"ד
ממש לא מזמן זכיתי לצאת לאזור יהודה ושומרון ולהנות ממה שלאזור יש להציע: ביקור ביקב פסגות, מערות עתיקות, מסעדת הכנענית וטיול ריינג'רים במדבר, כאשר על הדרך פוגשים אנשים מעניינים ושומעים סיפורים מרתקים.
הגענו קבוצת עיתונאים ובלוגרים לישוב פסגות, הנמצא מעבר לקו הירוק, לבקר במטעים של יקב פסגות. את פסגות אני מכירה די טוב, שכן אח של אמא שלי גר שם.
במטעים של יקב פסגות פגשנו בארגון "היובל" הנמצא בארץ 12 שנה ועוזר ליקב פסגות לבצור את הענבים מזה 9 שנים. מדובר בסיפור מאוד מרתק, על אדם נוצרי בשם טומי וולר שהחליט להקדיש את חייו לעזור לעם היהודי.
לפי האמונה שלהם, ברגע שהם ראו כי היהודים חזרו לארצם אחרי 2000 שנה בגלות והארץ חזרה להניב (דבר שלא קרה ברגע שאחרים התיישבו בארץ ישראל), הם ידעו כי עליהם לעזור לעם היהודי. הם מאמינים כי הארץ שלנו מביאה טוב לכל העולם, וברגע שישראל חזקה אז העולם חזק.
בעונות בציר הגפנים המתקיימות לקראת חגי תשרי, תוכלו למצוא כאן מתנדבים מרחבי העולם: ארצות הברית, קנדה, אוסטריה, דרום אפריקה, לטביה ועוד. אותם מתנדבים משלמים את כל ההוצאות בעצמם, מעלות השהות ועד הכרטיס טיסה.
בעונת בציר הענבים האחרונה, הצליחו טום וולר ומשפחתו, הכוללת 11 ילדים ו-14 נכדים, לגייס כ-400 מתנדבים. שמענו מבנו של טום, קיילב וולר, על מסע גיוס המתנדבים שהם עורכים מסביב לעולם. הוא מסביר לאנשים כי היהודים שבו לארצם והאדמה משגשגת, אז כדאי לבוא. לטענת קיילב, היין של יקב פסגות הוא היין הכי טעים שיש וכשהוא חוזר הביתה לארה"ב הוא דואג להביא בקבוקים לחבריו.
לאחר ששמענו קצת על השליחות של טום, קיילב ושאר מתנדבי ארגון "היובל", הלכנו למטע הענבים והתנסנו בבצירה. טוב כמעט כולם התנסו בבצירה, אני העדפתי להמשיך לצלם :-) .
כ-5-10 דקות הליכה מהמטעים, הלכנו לראות מערות עתיקות מתקופת בר כוכבא. לפי חוקרים שחפרו באזור, טוענים כי מדובר בעי המקראית.
אחת המערות שימשה בעבר כבית בד לכבישת שמן זית וליין והמערה השנייה שימשה כיקב בתקופת בית שני.
המשכנו מכאן למרכז המבקרים של יקב פסגות הנמצא בנחלת בנימין.
היקב החל בתור תחביב, שכן משפחת ברג עלו מרוסיה והיה להם חלום לעבוד במשהו שקשור לאדמה. יקב פסגות הוא מהגדולים בארץ ביקבי הבוטיק. ב-2003 הם החלו עם 3000 בקבוקים, וכיום הם עומדים על ייצור של כמעט 300,000 בקבוקים שרובם (כ-70 אחוז מהם) מיוצאים לארה"ב, סין, קנדה ועוד.
הכרמים של יקב פסגות נטועים על אבני גיר, כך שהשורשים שואבים מהאבן את המינרלים ומעניק ליין את הטעם הייחודי שלו.
על מנת להעניק יותר עניין למרכז המבקרים, שכן לא רבים אוהבים לשמוע רק על יין, במרכז המבקרים תוכלו לשמוע גם על היסטוריית האזור - מה היה פעם ומה יש כיום. במרכז ישנו חדר בו תצפו בסרט על המקום והאזור, חדר על תחום היין ומיצג גאוגרפי, בו תוכלו להבין איפה אתם נמצאים.
לרגל שנת השמיטה 2015, יצא יקב פסגות והיינן יעקב אוריה עם יין חברתי המאפשר לכל אדם להנות מיין איכותי במחיר השווה לכל נפש. מדובר ביבול של שנת השמיטה שכל אדם יכול להנות ממנו, ויקב פסגות ממשים את הרעיון הזה, כאשר עלות היין היא עבור החזר הוצאות לשלוחי בית הדין בלבד. שני יינות השמיטה החדשים הם 7 לבן ו-7 אדום הנמכרים במחיר של 60 ש"ח לאחד ובמבצע של 2 ב-100 ש"ח.
היינות של יקב פסגות בעלי כשרות הרב באב"ד ובקרוב תהיה להם כשרות של בד"ץ העדה החרדית ירושלים.
אם אתם מחפשים פעילויות לכל המשפחה בסוכות, תוכלו להגיע למרכז המבקרים בימים שלישי-חמישי 18-20.10.16 ולצפות במיצגים מיוחדים, לטעום מיינות הבוטיק, סדנאות לילדים וסוכה פתוחה. מחיר לילד: 20 ש"ח, מחיר למבוגר: 25 ש"ח, זוג + 4 ילדים ב-99 ש"ח. בנוסף תוכלו להנות מסדנאות יצירה במחיר של 5 ש"ח למשתתף ורכיבה על גמל בעלות של 10 ש"ח למשתתף ופיקניק במקום עם יין וגבינות במחיר של 69 ש"ח לזוג. לפרטים נוספים: 02-9979333.
לאחר היקב, הגענו לחלק האתגרי - טיול ריינג'רים שאירגנה חברת כנען תיירות מדברית. מצומת כפר אדומים מתחם סונול, הנמצאת כ-15 דקות מירושלים, יצאנו למדבר יהודה על ריינג'רים - רכבי שטח קטנים המתאימים ל-2 או 4 אנשים. אני מאוד אוהבת לנהוג וזו לא הפעם הראשונה שלי בנהיגת שטח, אולם זו כן פעם ראשונה שיצא לי לנהוג במדבר ומדובר בהחלט בחוויה מהנה עם נוף מדהים והסברים מעניינים על אזור מדבר יהודה.
חברת כנען תיירות מדברים מציעה מגוון טיולי מדבר למשפחות ולפרטיים: טיולי סנפלינג, תחרויות מירוץ מוטורי, סדנאות בשטח, בר מצווה או בת מצווה בשטח, טיולי ג'יפים ועוד.
לאחר שהאדרנלין עלה, ממש היה במקום להתחיל בארוחה טובה ומסעדת הכנענית יושבת בדיוק במקום ממנו יצאנו לטיול הריינג'רים. במסעדת הכנענית טעמנו ממגוון המנות של השף אורי נרינסקי שגדל במקום ביחד עם מגוון היינות של יקב פסגות.
לקרניבורים שביניכם, וגם למי שלא, מומלץ להגיע למסעדת הכנענית. תוכלו להנות כאן ממגוון מנות בשריות בשיטות עישון וצלייה, אסאדו במרינדה של מיסו תמרים בתוספת תפוח אדמה ובטטה מהמדורה ואת מנת המאמאגנוש - חציל במילוי בשר מוקרם עם טחינה (מנה מאוד טעימה). בנוסף, תמצא כאן מגוון סלטים וקינוחים טעימים.
מסעדת הכנענית מתאימה לאירוח אירועים של עד 200 איש ופתוחה בימים א'-ה' בין השעות 17:00-23:00, כשר בהשגחת הרבנות.
ממש לא מזמן זכיתי לצאת לאזור יהודה ושומרון ולהנות ממה שלאזור יש להציע: ביקור ביקב פסגות, מערות עתיקות, מסעדת הכנענית וטיול ריינג'רים במדבר, כאשר על הדרך פוגשים אנשים מעניינים ושומעים סיפורים מרתקים.
Recently I got the chance to go on a trip to the Judea and Samaria region and enjoy what this area has to offer: visit Psagot winery, ancient caves, Hacnaanit restaurant and ranger trip in the dessert, when on the way we meet interesting people and hear fascinating stories.
הגענו קבוצת עיתונאים ובלוגרים לישוב פסגות, הנמצא מעבר לקו הירוק, לבקר במטעים של יקב פסגות. את פסגות אני מכירה די טוב, שכן אח של אמא שלי גר שם.
במטעים של יקב פסגות פגשנו בארגון "היובל" הנמצא בארץ 12 שנה ועוזר ליקב פסגות לבצור את הענבים מזה 9 שנים. מדובר בסיפור מאוד מרתק, על אדם נוצרי בשם טומי וולר שהחליט להקדיש את חייו לעזור לעם היהודי.
לפי האמונה שלהם, ברגע שהם ראו כי היהודים חזרו לארצם אחרי 2000 שנה בגלות והארץ חזרה להניב (דבר שלא קרה ברגע שאחרים התיישבו בארץ ישראל), הם ידעו כי עליהם לעזור לעם היהודי. הם מאמינים כי הארץ שלנו מביאה טוב לכל העולם, וברגע שישראל חזקה אז העולם חזק.
בעונות בציר הגפנים המתקיימות לקראת חגי תשרי, תוכלו למצוא כאן מתנדבים מרחבי העולם: ארצות הברית, קנדה, אוסטריה, דרום אפריקה, לטביה ועוד. אותם מתנדבים משלמים את כל ההוצאות בעצמם, מעלות השהות ועד הכרטיס טיסה.
We, a group of journalists and bloggers, arrived to Psagot settlement, beyond the green line, to visit the plantations of Psagot winery. I know Psagot pretty well, because my mother's brother lives there.
In the plantations we met the Hayovel organization that exits for 12 years in Israel and helps Psagot winery for the last 9 years. It is a fascinating story about a Christian man named Tom Waller who decided to dedicate his life to help the Jewish people.
According to their belief, from the moment we, the Jews, got back to our country after 2000 year in exile and that the land returned to yield again (a thing that didn't happen when others tried to settle in Israel), they knew they must help the Jewish people. They believe that our country brings good to the whole world and when Israel is strong, the world is strong.
In the vines harvest seasons that takes place towards Tishrey holidays, you can find many volunteers from around the world: USA, Canada, Austria, Latvia, South Africa etc. Those volunteers pay all of their expenses by themselves, from the stay to the flight ticket.
בעונת בציר הענבים האחרונה, הצליחו טום וולר ומשפחתו, הכוללת 11 ילדים ו-14 נכדים, לגייס כ-400 מתנדבים. שמענו מבנו של טום, קיילב וולר, על מסע גיוס המתנדבים שהם עורכים מסביב לעולם. הוא מסביר לאנשים כי היהודים שבו לארצם והאדמה משגשגת, אז כדאי לבוא. לטענת קיילב, היין של יקב פסגות הוא היין הכי טעים שיש וכשהוא חוזר הביתה לארה"ב הוא דואג להביא בקבוקים לחבריו.
In the late grapes harvest season, Tom Waller and his family, that include 11 children and 14 grandchildren, to recruit about 400 volunteers. We heard from Tom's son, Caleb Waller, about the journey they make around the world to recruit new volunteers. He tell those people that the Jews have returned to their land and the land is thriving, so come on. According to Caleb, Psagot's wine is the best and when he returns home to the United States, he brings from the wine to his friends.
לאחר ששמענו קצת על השליחות של טום, קיילב ושאר מתנדבי ארגון "היובל", הלכנו למטע הענבים והתנסנו בבצירה. טוב כמעט כולם התנסו בבצירה, אני העדפתי להמשיך לצלם :-) .
After we heard a bit about the mission of Tom, Caleb and the rest of the Hayovel organization, we went to the plantation to harvest some grapes. Well I actually preferred taking pictures instead :-) .
כ-5-10 דקות הליכה מהמטעים, הלכנו לראות מערות עתיקות מתקופת בר כוכבא. לפי חוקרים שחפרו באזור, טוענים כי מדובר בעי המקראית.
אחת המערות שימשה בעבר כבית בד לכבישת שמן זית וליין והמערה השנייה שימשה כיקב בתקופת בית שני.
About 5-10 minutes walk from the plantations of Psagot winery, we went to see ancient caves from Bar Kochba's period. According to researchers, the place is the biblical Ay.
One of the caves used to be olive press and wine making and the other used to be a winery from the second temple era.
המשכנו מכאן למרכז המבקרים של יקב פסגות הנמצא בנחלת בנימין.
היקב החל בתור תחביב, שכן משפחת ברג עלו מרוסיה והיה להם חלום לעבוד במשהו שקשור לאדמה. יקב פסגות הוא מהגדולים בארץ ביקבי הבוטיק. ב-2003 הם החלו עם 3000 בקבוקים, וכיום הם עומדים על ייצור של כמעט 300,000 בקבוקים שרובם (כ-70 אחוז מהם) מיוצאים לארה"ב, סין, קנדה ועוד.
הכרמים של יקב פסגות נטועים על אבני גיר, כך שהשורשים שואבים מהאבן את המינרלים ומעניק ליין את הטעם הייחודי שלו.
על מנת להעניק יותר עניין למרכז המבקרים, שכן לא רבים אוהבים לשמוע רק על יין, במרכז המבקרים תוכלו לשמוע גם על היסטוריית האזור - מה היה פעם ומה יש כיום. במרכז ישנו חדר בו תצפו בסרט על המקום והאזור, חדר על תחום היין ומיצג גאוגרפי, בו תוכלו להבין איפה אתם נמצאים.
We then continued to Psagot winery visitors center that is found in Nahalat Binyamin. The winery started has a hobby, because the Berg family who immigrated from Russia had a dream to work the land. Psagot winery is one of the largest in Israel in Boutique winery. In 2003 they started producing 3000 bottles, and nowadays they are reaching almost 300,000 bottles where most of them (about 70 percent) are exported to the US, China, Canada etc.
The vineyards are planted on limestone, so the routs are sucking minerals from the stone, thus giving it its unique taste.
In order to make the visitor center more appealing, not only to wine lovers, you can also hear in the visitors center about the history of the place - what used to be and what is there today. There is a room that you can see a movie about the area and place, a room dedicated to the wine and a geographical exhibit, so you will know exactly where you are.
לרגל שנת השמיטה 2015, יצא יקב פסגות והיינן יעקב אוריה עם יין חברתי המאפשר לכל אדם להנות מיין איכותי במחיר השווה לכל נפש. מדובר ביבול של שנת השמיטה שכל אדם יכול להנות ממנו, ויקב פסגות ממשים את הרעיון הזה, כאשר עלות היין היא עבור החזר הוצאות לשלוחי בית הדין בלבד. שני יינות השמיטה החדשים הם 7 לבן ו-7 אדום הנמכרים במחיר של 60 ש"ח לאחד ובמבצע של 2 ב-100 ש"ח.
היינות של יקב פסגות בעלי כשרות הרב באב"ד ובקרוב תהיה להם כשרות של בד"ץ העדה החרדית ירושלים.
In honor of the Shemita 2015 year, Psagot winery and Yaakov Uriya winemaker have come out with a social wine that allows each person enjoy a quality wine in a good price. In the shemita year, everyone can enjoy the crops, so Psagot winery fulfilling the idea, when the only cost here is for reimbursement of expenses to the emissaries of the court. The two wines of the sabbatical year are 7 white and 7 red. One bottle is sold at the price of 60 NIS and 2 are sold in 100 NIS.
The wines are Kosher by Rabbi Babad and OU and soon they will have Badas Jerusalem Hecsher.
אם אתם מחפשים פעילויות לכל המשפחה בסוכות, תוכלו להגיע למרכז המבקרים בימים שלישי-חמישי 18-20.10.16 ולצפות במיצגים מיוחדים, לטעום מיינות הבוטיק, סדנאות לילדים וסוכה פתוחה. מחיר לילד: 20 ש"ח, מחיר למבוגר: 25 ש"ח, זוג + 4 ילדים ב-99 ש"ח. בנוסף תוכלו להנות מסדנאות יצירה במחיר של 5 ש"ח למשתתף ורכיבה על גמל בעלות של 10 ש"ח למשתתף ופיקניק במקום עם יין וגבינות במחיר של 69 ש"ח לזוג. לפרטים נוספים: 02-9979333.
If you're looking for activities for the all family in Sukkot, you can come to the visitor canter from Tuesday to Thursday (18-20.10.16) and enjoy special exhibits, try boutique wines, craft workshop for children and an open Sukkah. Price for a child: 20 NIS, for an adult: 25 NIS, For a couple with 4 kids: 99 NIS. You can also enjoy craft workshops for 5 NIS for participant and riding a camel for 10 NIS for participant and a picnic for a couple with wines and cheese for 69 NIS. For more details: 02-9979333.
לאחר היקב, הגענו לחלק האתגרי - טיול ריינג'רים שאירגנה חברת כנען תיירות מדברית. מצומת כפר אדומים מתחם סונול, הנמצאת כ-15 דקות מירושלים, יצאנו למדבר יהודה על ריינג'רים - רכבי שטח קטנים המתאימים ל-2 או 4 אנשים. אני מאוד אוהבת לנהוג וזו לא הפעם הראשונה שלי בנהיגת שטח, אולם זו כן פעם ראשונה שיצא לי לנהוג במדבר ומדובר בהחלט בחוויה מהנה עם נוף מדהים והסברים מעניינים על אזור מדבר יהודה.
חברת כנען תיירות מדברים מציעה מגוון טיולי מדבר למשפחות ולפרטיים: טיולי סנפלינג, תחרויות מירוץ מוטורי, סדנאות בשטח, בר מצווה או בת מצווה בשטח, טיולי ג'יפים ועוד.
After the winery, we got to the challenging part - rangers trio that was organized by Cnaan dessert tourism. From Kfar Adumim junction, Sonol complex, about 15 minutes from Jerusalem, we left for a rangers trip in the Judea dessert. The rangers are small sport utility vehicles suitable for 2 or 4 person. I really enjoy driving and although it wasn't my first time in off-road driving, it was still my first time riding in the dessert. It was a fun experience with amazing views and interesting explanations about the Judea dessert area.
Canaan tourism company offers variety of dessert trips to privates and families: rappelling tours, motoric races, off rod workshops, bar or bat mitzvah in the field, jeeps and more.
לאחר שהאדרנלין עלה, ממש היה במקום להתחיל בארוחה טובה ומסעדת הכנענית יושבת בדיוק במקום ממנו יצאנו לטיול הריינג'רים. במסעדת הכנענית טעמנו ממגוון המנות של השף אורי נרינסקי שגדל במקום ביחד עם מגוון היינות של יקב פסגות.
לקרניבורים שביניכם, וגם למי שלא, מומלץ להגיע למסעדת הכנענית. תוכלו להנות כאן ממגוון מנות בשריות בשיטות עישון וצלייה, אסאדו במרינדה של מיסו תמרים בתוספת תפוח אדמה ובטטה מהמדורה ואת מנת המאמאגנוש - חציל במילוי בשר מוקרם עם טחינה (מנה מאוד טעימה). בנוסף, תמצא כאן מגוון סלטים וקינוחים טעימים.
מסעדת הכנענית מתאימה לאירוח אירועים של עד 200 איש ופתוחה בימים א'-ה' בין השעות 17:00-23:00, כשר בהשגחת הרבנות.
After the adrenaline have risen, it was right in the place to enjoy a good meal in the Hacnaanit restaurant that sits right where we left for the rangers trip. In the restaurant we tried variety of dishes from Chef Uri Narinsky that grew up in this place along with wines from Psagot winery.
For the carnivores, and for those who aren't, this place is really recommended. You can enjoy here from verity of meat dishes made in smoking and grilling methods, Asado in date miso marinade with potatoes and yam from the fire and their mamaganush dish - eggplant filled with meat and creamed with tahini (a really tasty dish). In addition, you will find here variety of salads and yummy desserts.
The Hacnaanit restaurant is capable of entertaining closed events for up to 200 people. The restaurant is open from Sunday to Thursday, 5 PM to 11 PM. Kosher by the rabbinate.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!