בס"ד
מישהי ביקשה שאלמד אותה איך להכין עוגה מסויימת - עוגה עם קרם וניל וקוקוס, ואני חשבתי לעצמי:"מה יותר מתאים מלהוסיף לעוגה גם ריבת חלב".
ובאמת יצאה עוגה מעולה - עוגה לבנה שכבות עם קרם וניל וריבת חלב וציפוי של קוקוס ואם לא היה לי בעיה עם הקוקוס (תמיד תבדקו, לא תאמינו מה יכול להתחבא בפנים), הייתי מניחה על העוגה כדורי רפאלו ביתיים ולא פררו רושה, כי לדעתי הלבן היה יותר מרשים כאן.
המרכיבים לעוגה בתבנית 20 ס"מ:
4 ביצים L, מופרדות לחלבון וחלמון, לאחר ההפרדה להניח בטמפרטורת החדר לפחות 30 דקות
3/4 כוס סוכר
1/4 1 כוסות קמח
1 כפית תמצית וניל
למילוי וציפוי:
ריבת חלב
קצפת:
2 כוסות שמנת מתוקה או צמחית
1/3 כוס אינסטנט פודינג וניל או לפי הטעם
להברשת העוגה:
1 כף סוכר
1 כף מים חמים
ספריי שמן
קוקוס טחון
שוקולד לבן, מגורר
שוקולדים לקישוט
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות, טורבו.
מקציפים את חלבוני הביצה כדקה, החלבונים יתחילו להראות כמו קצף לבן ואז מוסיפים את הסוכר בהדרגתיות. ממשיכים להקציף כל הזמן. מקציפים כ-4 דקות, עד לקבלת קצף יציב, מבריק וחזק.
מניחים בצד ולוקחים את החלמונים. מוסיפים להם תמצית וניל ומקציפים כדקה לתערובת צהובה בהירה. יוצקים לתערובת החלבונים הלבנה ומקפלים בעדינות. מוסיפים את הקמח בהדרגה ומקפלים בעדינות אחרי כל הוספה. מעבירים לתבנית משומנת היטב עם תחתית של נייר אפייה. אופים באמצע התנור כ-40 דקות או עד שקיסם המוכנס לאמצע העוגה יוצא יבש. ברגע שמוכן, מניחים מחוץ לתנור להתקררות מוחלטת.
ברגע שהעוגה מוכנה, מכינים את המילוי:
מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג לקצפת יציבה.
את ריבת החלב ממיסים כ-20-30 שניות במיקרו, על מנת שיהיה יותר נוח לעבוד איתה.
עוברים עם סכין בהיקף העוגה, על מנת לשחרר את העוגה ואז משחררים את העוגה מהתבנית והופכים אותה על מגש הגשה. מוציאים את הנייר אפייה וחותכים ל-3 שכבות עם סכין משוננת.
מניחים בצד את שתי השכבות העליונות ועל השכבה התחתונה מורחים ממי הסוכר: ממיסים את המים בסוכר ומברישים כמה שרוצים על שכבת העוגה. מורחים בריבת חלב ומעל מורחים בקצפת. מסדרים מעל את שכבת העוגה הבאה ושוב חוזרים על אותה פעולה: מברישים במי סוכר, מורחים ריבת חלב ומורחים קצפת. מניחים מעל את שכבת העוגה האחרונה, מברישים במי הסוכר ומצפים את כל העוגה בקצפת (יש קצת שאריות מהקצפת שלא משתמשים בהם).
לאחר שציפינו את כל העוגה בקצפת, מצפים אותה בקוקוס טחון.
מפזרים בהיקף שלה שוקולד לבן מגורר ובאמצע מניחים מגוון שוקולדים (אישית חשבתי שהיה יפה לשים כדורי רפאלו ביתיים למעין עוגת רפאלו יפה, אבל נגמר לי הקוקוס אז הסתפקתי בשוקולדים שהיו לי בבית).
פורסים פרוסות ומגישים או שומרים באריזה סגורה במקרר ומגישים למחרת.
תמיד כשחותכים, על מנת לקבל פרוסה בעלת מראה מושלם, נגבו את הסכין אחרי כל חיתוך.
בתאבון!
מישהי ביקשה שאלמד אותה איך להכין עוגה מסויימת - עוגה עם קרם וניל וקוקוס, ואני חשבתי לעצמי:"מה יותר מתאים מלהוסיף לעוגה גם ריבת חלב".
Someone asked me to teach her how to make a specif cake - A cake with vanilla cream and coconut and I thought to myself: "Dulce de leche would really suit this cake".
ובאמת יצאה עוגה מעולה - עוגה לבנה שכבות עם קרם וניל וריבת חלב וציפוי של קוקוס ואם לא היה לי בעיה עם הקוקוס (תמיד תבדקו, לא תאמינו מה יכול להתחבא בפנים), הייתי מניחה על העוגה כדורי רפאלו ביתיים ולא פררו רושה, כי לדעתי הלבן היה יותר מרשים כאן.
And it did turned out beautiful - layers of white cake with vanilla cream and dulce de leche and a coconut coating and If I hadn't have a problem with my grated coconut (always check it, you might be surprised what you'll find in there), I would have made homemade Raffaello candies and not Ferrero rocher, because I think it would have looked more impressive.
המרכיבים לעוגה בתבנית 20 ס"מ:
4 ביצים L, מופרדות לחלבון וחלמון, לאחר ההפרדה להניח בטמפרטורת החדר לפחות 30 דקות
3/4 כוס סוכר
1/4 1 כוסות קמח
1 כפית תמצית וניל
למילוי וציפוי:
ריבת חלב
קצפת:
2 כוסות שמנת מתוקה או צמחית
1/3 כוס אינסטנט פודינג וניל או לפי הטעם
להברשת העוגה:
1 כף סוכר
1 כף מים חמים
ספריי שמן
קוקוס טחון
שוקולד לבן, מגורר
שוקולדים לקישוט
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות, טורבו.
מקציפים את חלבוני הביצה כדקה, החלבונים יתחילו להראות כמו קצף לבן ואז מוסיפים את הסוכר בהדרגתיות. ממשיכים להקציף כל הזמן. מקציפים כ-4 דקות, עד לקבלת קצף יציב, מבריק וחזק.
מניחים בצד ולוקחים את החלמונים. מוסיפים להם תמצית וניל ומקציפים כדקה לתערובת צהובה בהירה. יוצקים לתערובת החלבונים הלבנה ומקפלים בעדינות. מוסיפים את הקמח בהדרגה ומקפלים בעדינות אחרי כל הוספה. מעבירים לתבנית משומנת היטב עם תחתית של נייר אפייה. אופים באמצע התנור כ-40 דקות או עד שקיסם המוכנס לאמצע העוגה יוצא יבש. ברגע שמוכן, מניחים מחוץ לתנור להתקררות מוחלטת.
ברגע שהעוגה מוכנה, מכינים את המילוי:
מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג לקצפת יציבה.
את ריבת החלב ממיסים כ-20-30 שניות במיקרו, על מנת שיהיה יותר נוח לעבוד איתה.
עוברים עם סכין בהיקף העוגה, על מנת לשחרר את העוגה ואז משחררים את העוגה מהתבנית והופכים אותה על מגש הגשה. מוציאים את הנייר אפייה וחותכים ל-3 שכבות עם סכין משוננת.
מניחים בצד את שתי השכבות העליונות ועל השכבה התחתונה מורחים ממי הסוכר: ממיסים את המים בסוכר ומברישים כמה שרוצים על שכבת העוגה. מורחים בריבת חלב ומעל מורחים בקצפת. מסדרים מעל את שכבת העוגה הבאה ושוב חוזרים על אותה פעולה: מברישים במי סוכר, מורחים ריבת חלב ומורחים קצפת. מניחים מעל את שכבת העוגה האחרונה, מברישים במי הסוכר ומצפים את כל העוגה בקצפת (יש קצת שאריות מהקצפת שלא משתמשים בהם).
לאחר שציפינו את כל העוגה בקצפת, מצפים אותה בקוקוס טחון.
מפזרים בהיקף שלה שוקולד לבן מגורר ובאמצע מניחים מגוון שוקולדים (אישית חשבתי שהיה יפה לשים כדורי רפאלו ביתיים למעין עוגת רפאלו יפה, אבל נגמר לי הקוקוס אז הסתפקתי בשוקולדים שהיו לי בבית).
פורסים פרוסות ומגישים או שומרים באריזה סגורה במקרר ומגישים למחרת.
תמיד כשחותכים, על מנת לקבל פרוסה בעלת מראה מושלם, נגבו את הסכין אחרי כל חיתוך.
בתאבון!
Ingredients for 20 cm cake:
4 L eggs, separated into egg whites and egg yolks and then left at room temp for at least 30 minutes
3/4 cup sugar
1 1/4 cup flour
1 tsp. vanilla extract
Filling and coating:
Dulce de leche
cream:
2 cups whipping cream
1/3 cup instant vanilla pudding or ATF
brushing syrup:
1 Tbsp. sugar
1 Tbsp. hot water
oil spray
grated coconut
white chocolate, grated
chocolates for decor
Preparation:
Preheat oven to 170C/338F, turbo.
Beat the egg whites for 1 minute, the egg whites will start looking like a white foam and then add the sugar gradually. Beat constantly.
Beat for about 4 minutes, until you get a stable foam, shiny and strong.
Place aside and take the egg yolks. Add the vanilla extract and beat for a minute to get a pale yellow. Pour it to the white mixture and fold gently.
Add the flour gradually and fold gently after each addition. Transfer to a greased pan with a round baking paper at the bottom and bake on middle rack for about 40 minutes or until a toothpick enters in the middle comes out clean.
Once ready, take out of the oven and let cool completely.
Once cooled, prepare the cream:
Whip the whipping cream with the instant vanilla pudding to a stable whipped cream. Melt the Dulce de leche in the microwave for 20-30 seconds, so it will be spreadable.
Run with a knife along the circumference of the pan and then Release the cake from the pan and flip on a serving plate. Take the baking paper off and cut into three layers using a serrated knife.
Place the two top layers aside and spread on the bottom layer with sugar that is dissolved in hot water (AKA brushing syrup). Then spread the Dulce de leche and then the whipped cream. Place another layer and do the same: brush with sugar syrup, spread with Dulce de leche and then the whipped cream. Place the final layer on top and only brush with the sugar syrup and then cover the entire cake with the grated coconut.
Sprinkle the grated white chocolate on the circumference of the cake and place chocolates in the middle of the cake.
Serve and eat right away or keep in an airtight container in the fridge and eat the next day.
When slicing, always clean your knife after each cut, to get a perfect looking slice.
4 L eggs, separated into egg whites and egg yolks and then left at room temp for at least 30 minutes
3/4 cup sugar
1 1/4 cup flour
1 tsp. vanilla extract
Filling and coating:
Dulce de leche
cream:
2 cups whipping cream
1/3 cup instant vanilla pudding or ATF
brushing syrup:
1 Tbsp. sugar
1 Tbsp. hot water
oil spray
grated coconut
white chocolate, grated
chocolates for decor
Preparation:
Preheat oven to 170C/338F, turbo.
Beat the egg whites for 1 minute, the egg whites will start looking like a white foam and then add the sugar gradually. Beat constantly.
Beat for about 4 minutes, until you get a stable foam, shiny and strong.
Place aside and take the egg yolks. Add the vanilla extract and beat for a minute to get a pale yellow. Pour it to the white mixture and fold gently.
Add the flour gradually and fold gently after each addition. Transfer to a greased pan with a round baking paper at the bottom and bake on middle rack for about 40 minutes or until a toothpick enters in the middle comes out clean.
Once ready, take out of the oven and let cool completely.
Once cooled, prepare the cream:
Whip the whipping cream with the instant vanilla pudding to a stable whipped cream. Melt the Dulce de leche in the microwave for 20-30 seconds, so it will be spreadable.
Run with a knife along the circumference of the pan and then Release the cake from the pan and flip on a serving plate. Take the baking paper off and cut into three layers using a serrated knife.
Place the two top layers aside and spread on the bottom layer with sugar that is dissolved in hot water (AKA brushing syrup). Then spread the Dulce de leche and then the whipped cream. Place another layer and do the same: brush with sugar syrup, spread with Dulce de leche and then the whipped cream. Place the final layer on top and only brush with the sugar syrup and then cover the entire cake with the grated coconut.
Sprinkle the grated white chocolate on the circumference of the cake and place chocolates in the middle of the cake.
Serve and eat right away or keep in an airtight container in the fridge and eat the next day.
When slicing, always clean your knife after each cut, to get a perfect looking slice.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!