בס"ד
כבר הכנתי בעבר גרסה מאוד טעימה לאותם קציצות שוודיות מעולות של איקאה, אך הפעם התחשק לי לעשות קיצורי דרך.
כבר הכנתי בעבר גרסה מאוד טעימה לאותם קציצות שוודיות מעולות של איקאה, אך הפעם התחשק לי לעשות קיצורי דרך.
I prepared a while back a tasty version of the famous Swedish meatballs by IKEA, but this time I wanted to make a shortcut.
אומנם לא נראה לי שהן בדיוק כמו המתכון של רשת איקאה, אבל מה שבטוח הן פשוט מעולות!
תגישו עם תוספת שאוהבים ויש לכם יופי של ארוחת צהריים, שבת או חג.
ואם הכנתם, אשמח מאוד שתחזרו לספר איך היה.
תגישו עם תוספת שאוהבים ויש לכם יופי של ארוחת צהריים, שבת או חג.
ואם הכנתם, אשמח מאוד שתחזרו לספר איך היה.
Although it might bot be the exact recipe as of IKEA's , but they are just perfect!
המרכיבים ל-70-80 קציצות:
כקילו - קילו מאתיים בשר טחון
1 בצל, קצוץ
2 פיתות או 5 פרוסות לחם ללא קרום, רטובות ולא סחוטות, מפוררות
2 ביצים L
200 גרם שומן כבש קפוא
1 כפית מלח
1 כפית אגוז מוסקט
1 כפית הל
1 כפית פלפל שחור
שמן, לטיגון הקציצות
לרוטב:
1 כף מיץ לימון
1 אריזת ריץ' לבישול והקרמה פרווה (220 מ"ל)
2 כפות ממרח מזולה בטעם חמאה פרווה
1/3 כוס קמח
1 שקית אבקת רוטב לצלי (22 גרם)
3/4 כוס מים
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
מערבבים את כף מיץ הלימון והריץ' יחדיו ומניחים בצד.
המעבד מזון, קוצצים את שומן הכבש הקפוא לחתיכות קטנות.
מערבבים את מרכיבי כדורי הבשר, לשים היטב, יוצרים קציצות ומטגנים במחבת או סוטאז' עם שמן חם להשחמה משני הצדדים.
מנקים את הסיר וממיסים בו את המזולה. מוסיפים את הקמח ומבשלים כ-3 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהקמח מקבל גוון מעט חום.
מוסיפים את אבקת הצלי ו-3/4 כוס מים ומערבבים. מוסיפים את הריץ' שערבבנו עם הלימון ו-2 כוסות מים ומערבבים. מניחים בסיר את כדורי הבשר, מערבבים מעט ומביאים לרתיחה.
ברגע שרותח, מכסים עם מכסה ומנמיכים לאש קטנה. מבשלים 15 דקות. לאחר מכן, מסירים את המכסה ומבשלים עוד כ-5 דקות להסמכה.
כקילו - קילו מאתיים בשר טחון
1 בצל, קצוץ
2 פיתות או 5 פרוסות לחם ללא קרום, רטובות ולא סחוטות, מפוררות
2 ביצים L
200 גרם שומן כבש קפוא
1 כפית מלח
1 כפית אגוז מוסקט
1 כפית הל
1 כפית פלפל שחור
שמן, לטיגון הקציצות
לרוטב:
1 כף מיץ לימון
1 אריזת ריץ' לבישול והקרמה פרווה (220 מ"ל)
2 כפות ממרח מזולה בטעם חמאה פרווה
1/3 כוס קמח
1 שקית אבקת רוטב לצלי (22 גרם)
3/4 כוס מים
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
מערבבים את כף מיץ הלימון והריץ' יחדיו ומניחים בצד.
המעבד מזון, קוצצים את שומן הכבש הקפוא לחתיכות קטנות.
מערבבים את מרכיבי כדורי הבשר, לשים היטב, יוצרים קציצות ומטגנים במחבת או סוטאז' עם שמן חם להשחמה משני הצדדים.
מנקים את הסיר וממיסים בו את המזולה. מוסיפים את הקמח ומבשלים כ-3 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהקמח מקבל גוון מעט חום.
מוסיפים את אבקת הצלי ו-3/4 כוס מים ומערבבים. מוסיפים את הריץ' שערבבנו עם הלימון ו-2 כוסות מים ומערבבים. מניחים בסיר את כדורי הבשר, מערבבים מעט ומביאים לרתיחה.
ברגע שרותח, מכסים עם מכסה ומנמיכים לאש קטנה. מבשלים 15 דקות. לאחר מכן, מסירים את המכסה ומבשלים עוד כ-5 דקות להסמכה.
Ingredients for about 70-80 meatballs:
A Kilo to 1.2 kilo minced meat
1 onion, chopped
2 pitas or 5 slices of bread, wet, not drained and crumbled
2 L eggs
200 gram frozen lamb fat
1 tsp. salt
1 tsp. cardamom
1 tsp. nutmeg
1 tsp. black pepper
oil for frying the meatballs
Sauce:
1 Tbsp. lemon juice
220 ml cooking cream
2 Tbsp. butter flavored Mazola spread
1/3 cup flour
1 bag of roast sauce powder (22 gram)
3/4 cup water
2 cups water
Preparation:
Mix the lemon juice with the cooking cream and set aside.
In a food processor, process the lamb fat finely.
Mix the meatballs ingredients together, knead well and form meatballs and fry on both sides in a pan or flat pot with hot oil.
Clean the pot and melt in it the Mazola spread. Add flour and cook for 3 minutes, mix occasionally, until the flour gets a bit of a brown color.
Add the roast powder and 3/4 cup water and mix well. Add the cooking cream and mix, Add the 2 cups of water, mix and add in all of the meatballs.
Let boil and once boiling, cover with a lid and reduce the heat to low. Cook for 15 minutes and then take off the lid and cook extra 5 minutes to thicken the sauce.
A Kilo to 1.2 kilo minced meat
1 onion, chopped
2 pitas or 5 slices of bread, wet, not drained and crumbled
2 L eggs
200 gram frozen lamb fat
1 tsp. salt
1 tsp. cardamom
1 tsp. nutmeg
1 tsp. black pepper
oil for frying the meatballs
Sauce:
1 Tbsp. lemon juice
220 ml cooking cream
2 Tbsp. butter flavored Mazola spread
1/3 cup flour
1 bag of roast sauce powder (22 gram)
3/4 cup water
2 cups water
Preparation:
Mix the lemon juice with the cooking cream and set aside.
In a food processor, process the lamb fat finely.
Mix the meatballs ingredients together, knead well and form meatballs and fry on both sides in a pan or flat pot with hot oil.
Clean the pot and melt in it the Mazola spread. Add flour and cook for 3 minutes, mix occasionally, until the flour gets a bit of a brown color.
Add the roast powder and 3/4 cup water and mix well. Add the cooking cream and mix, Add the 2 cups of water, mix and add in all of the meatballs.
Let boil and once boiling, cover with a lid and reduce the heat to low. Cook for 15 minutes and then take off the lid and cook extra 5 minutes to thicken the sauce.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!