בס"ד
ישנה אפליקציית מתכונים חינמית שאני מאוד אוהבת להיכנס אליה, שנקראת All the cooks. באפליקציה הזו ראיתי מתכון לפסטה עם עגבניות ושום, אך כמו שקורה לי תמיד, שיניתי את המתכון לטעמי וכך המתכון הזה נולד.
מתכון מעט פיקנטי שבו העגבניות והשום נאפים יחדיו בתנור עם תיבול ושמן זית, ולאחר מכן מערבבים אותם ביחד עם ספגטי שהוכן לפי הוראות היצרן (למעט הוספת מלח) ובתוספת של פרמזן מגורר שמקנה למנה הזו מראה שלא נופל ממנות במסעדות וטעם עשיר וטעים.
הרוטב הזה והמיצים שמצטברים בכלי שבו אפיתם את העגבניות והשום מספיקים בדיוק לכל כמות הספגטי המצויינת במתכון.
לפני כמה שנים ראיתי בתוכנית בישול דרך מצויינת לקילוף שום, וכשיש לי מלא שיני שום לקלוף, אני פשוט משתמשת ברעיון הזה - מניחים את שיני השום עם קליפתם בכלי סגור המותאם למיקרו ומפעילים את המיקרו בין 20-30 שניות.
חכו כמה שניות לפי שאתם נוגעים בשום, מכיוון שהוא מאוד חם ואז תראו איך שיני השום מתקלפות בקלות ובמהירות.
המרכיבים לכ-5 מנות:
1/4 כוס שמן
כ-410 גרם עגבניות שרי, חצויות
1 ראש שום, כ-12 שיני שום קלופות ומעט מעוכות
2 קוביות בזיליקום קפואות, מעט מופשרות (או כ-2 כפיות בזיליקום יבש)
1/2 כפית צ'ילי מיובש כתוש (*לשים פחות, אם אוהבים פחות חריף)
1/2 כפית פטרוזיליה
1/2 כפית מלח
כ-450 גרם ספגטי
גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות, טורבו.
מערבבים יחדיו את העגבניות והשום ביחד עם השמן, הבזיליקום, הצ'ילי, הפטרוזיליה והמלח ואופים כחצי שעה.
לקראת סוף האפייה, מבשלים את הספגטי במים בלי מלח ומסננים מהמים.
מחלקים את הספגטי לקערות ומעל כל מנה מניחים מרוטב העגבניות והשום ומפזרים מעל פרמזן מגוררת.
מגישים ובתאבון :-)
מוזמנים להצטרף לקבוצת טעמים בפייסבוק, להצטרפות לחצו כאן.
ישנה אפליקציית מתכונים חינמית שאני מאוד אוהבת להיכנס אליה, שנקראת All the cooks. באפליקציה הזו ראיתי מתכון לפסטה עם עגבניות ושום, אך כמו שקורה לי תמיד, שיניתי את המתכון לטעמי וכך המתכון הזה נולד.
There's a free food application I really love that is called All the cooks.
I saw a recipe of tomato garlic pasta in the app, but as always, I changed the recipe to my taste and that's how this recipe was born.
מתכון מעט פיקנטי שבו העגבניות והשום נאפים יחדיו בתנור עם תיבול ושמן זית, ולאחר מכן מערבבים אותם ביחד עם ספגטי שהוכן לפי הוראות היצרן (למעט הוספת מלח) ובתוספת של פרמזן מגורר שמקנה למנה הזו מראה שלא נופל ממנות במסעדות וטעם עשיר וטעים.
הרוטב הזה והמיצים שמצטברים בכלי שבו אפיתם את העגבניות והשום מספיקים בדיוק לכל כמות הספגטי המצויינת במתכון.
The recipe is a bit spicy and it involves baking the cherry tomatoes and garlic along with other spices and olive oil and then mixing it with a cooked pasta (according to manufacturer's instructions, just without the salt addition) and sprinkling with graed parmesan that adds a beautiful look for the dish and a rich and tasty flavor.
The sauce and juices that piled up in the pan you baked the tomatoes and garlic are sufficient for the amount of spaghetti listed in the recipe.
לפני כמה שנים ראיתי בתוכנית בישול דרך מצויינת לקילוף שום, וכשיש לי מלא שיני שום לקלוף, אני פשוט משתמשת ברעיון הזה - מניחים את שיני השום עם קליפתם בכלי סגור המותאם למיקרו ומפעילים את המיקרו בין 20-30 שניות.
חכו כמה שניות לפי שאתם נוגעים בשום, מכיוון שהוא מאוד חם ואז תראו איך שיני השום מתקלפות בקלות ובמהירות.
A few years ago I saw on a cooking show, a great way to peel garlic cloves, and when I have a lot of garlic cloves to peel, I use it - Place the garlic cloves in a microwave safe bowl with a lid and turn the microwave on for 20-30 seconds.
Wait a bit before you touch the garlic, because it is very hot and then you'll see how easy and quickly it is to peel the cloves.
המרכיבים לכ-5 מנות:
1/4 כוס שמן
כ-410 גרם עגבניות שרי, חצויות
1 ראש שום, כ-12 שיני שום קלופות ומעט מעוכות
2 קוביות בזיליקום קפואות, מעט מופשרות (או כ-2 כפיות בזיליקום יבש)
1/2 כפית צ'ילי מיובש כתוש (*לשים פחות, אם אוהבים פחות חריף)
1/2 כפית פטרוזיליה
1/2 כפית מלח
כ-450 גרם ספגטי
גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות, טורבו.
מערבבים יחדיו את העגבניות והשום ביחד עם השמן, הבזיליקום, הצ'ילי, הפטרוזיליה והמלח ואופים כחצי שעה.
לקראת סוף האפייה, מבשלים את הספגטי במים בלי מלח ומסננים מהמים.
מחלקים את הספגטי לקערות ומעל כל מנה מניחים מרוטב העגבניות והשום ומפזרים מעל פרמזן מגוררת.
מגישים ובתאבון :-)
Ingredients for around 5 servings:
1/4 cup olive oil
About 410 gram (14.5 oz.) cherry tomatoes
1 head of garlic (around 12 cloves), peeled and a bit smashed
2 frozen and a bit thawed basil cubes (or around 2 tsp. dry basil)
1/2 tsp. dried crushed chili (*add less, if desired less spicy)
1/2 tsp. parsley
1/2 tsp. salt
Around 450 gram spaghetti (15.9 oz.)
Grated parmesan cheese
Preparation:
Preheat oven to 200C / 392 F, turbo.
Mix together the cherry tomatoes, garlic, olive oil, basil, parsley, chili and salt and bake for 30 minutes.
Towards the end of baking time, cook the spaghetti in water without salt.
Strain the pasta and divide into servings.
On each serving, place the tomato and garlic sauce and sprinkle with grated parmesan.
Serve and enjoy :-)
מוזמנים להצטרף לקבוצת טעמים בפייסבוק, להצטרפות לחצו כאן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!