בס"ד
הוזמנתי לסדנה עם השף אורן גירון ונעמן, לרגל סדרת הסירים החדשה של נעמן - סדרת איירון ספריי.
אז מה זה ה-iron spray הזה ואיך זה בדיוק עוזר לכם? מוזמנים לקרוא הכול בכתבה בליווי מגוון מתכונים שווים במיוחד מהשף אורן גירון.
נעמן, הרשת הותיקה ביותר בתחום כלי הבית בישראל, עוברת תהליכים של חידושים וכיום הרשת מציעה את סדרת האיירון ספריי, סדרה עליה ממליץ השף אסף גרניט והוא גם היועץ המקצועי של החברה.
אז מה זה בדיוק האיירון ספריי הזה?
גבי, מנהל תחום הבישול בנעמן, הסביר לנו כי אחד המפעלים הגדולים בעולם פיתח את טכנולוגיית האירון ספריי - טכנולוגיה שמקצרת את זמן הבישול ב-30%.
בד"כ בסירים רגילים תחתית הסיר בנויה משכבת אלומיניום או ברזל ושכבת המתאימה לאינדוקציה ואותן לוחצים יחד, אולם בסירי איירון ספריי מוציאים את לוחות האינדוקציה מהמשוואה, ובמקום הופכים לאבקה את האלומיניום והברזל ומרססים על תחתית הסיר בשכבות דבר המקנה חסכון בזמן הבישול:
במקום 30 דקות של בישול, התבשיל יתבשל תוך 20 דקות.
במקום שעה של בישול, התבשיל יתבשל תוך 40 דקות.
בנוסף הסיר מגיע עם ציפוי hard anodized, ציפוי שאוגר חום ביחד עם עוד שני ציפויים התורמים לכך שניתן יהיה להכניס את הסיר למדיח והוא כמובן ציפוי נון סטיק.
נושא הבריאות כאן נלקח בחשבון והציפויים שבסירים נבדקו ואושרו על ידי 3 מהחברות המובילות בתחום הציפויים בעולם.
בשורה התחתונה מדובר בסיר:
* עם תחתית המביאה לחימום מהיר יותר ומזרז את זמן הבישול ב-30% ובכך חוסך זמן וכסף.
* עם תחתית החוסכת באנרגיה.
* עם תחתית ידידותית לסביבה.
* עם תחתית חזקה יותר שהיא FULL INDUCTION, מתאימה לכל סוגי
הכיריים: אינדוקציה, חשמל, הלוגן, קרמי וגז וכן מתאימה למדיח ולתנור עד
200 מעלות.
* עם תחתית אפקטיבית יותר בכיריים אינדוקציה.
* עם ציפוי נון סטיק שתי שכבות Dupont Teflon classic למניעת הידבקות
המזון ושימוש מופחת בשמן.
* עם מגוון גדלים וסירים: סירים, סוטז'ים, קלחת, מחבתות ומחבת גריל.
* מוצר בלעדי בישראל.
אז אנחנו לא רק שמענו על סדרת הסירים החדשה של נעמן, אלא גם התנסנו בה במגוון מתכונים שהשף אורן גירון הכין - סדנת ארוחה בסיר אחד. כל המתכונים כאן הם מתכונים שהותאמו במיוחד לסירים החדשים, ולכן חשוב לדעת שהזמנים הם זמנים לפי הסיר החדש שמפחית את זמן הבישול ב-30%.
אומנם לא טעמתי מהמתכונים, אך שמעתי שהם מאוד מומלצים ואתם יותר ממוזמנים לנסות בעצמכם. אני הייתי מופקדת עם עוד מישהי על תבשיל כדורי דג המוסר עם עגבניות ופסטה ושמענו עליו רק שבחים.
תבשיל דג מוסר עם עגבניות ופסטה
המרכיבים:
לכדורי דגים:
700 גרם פילה דג לבן קצוץ דק כמוסר/לוקוס/קרפיון
עלים מ-10 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
עלים מ-10 גבעולי כוסברה, קצוצים
1 בצל, קלוף ומגורר
1 קישוא, קלוף ומגורר
6 שיני שום כתושות
1 ביצה
5 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל בנדיבות
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
עלים מ-6 ענפי טימין, קצוצים
1 כפית אורגנו יבש
שמן לטיגון (אופציונלי)
לרוטב:
3 כפות שמן זית
10 שיני שום פרוסות
1 ק"ג עגבניות שרי, חצויות
עלים מ-6 ענפי תימין, קצוצים
1 ליטר מיץ עגבניות (מהקרטוניות שתייה)
כ-1 ליטר ציר דגים או מים
מלח ופלפל שחור בנדיבות
1 כפית סוכר
1/2 כפית צי'לי גרוס
כ-300 גרם פסטה קצרה (פוזילי, פרפלה..)
להגשה:
20 זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים גס
עלים מ-6 ענפי בזיליקום, חתוכים גס
80 גרם שקדים פרוסים, קלויים
אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את מרכיבי כדורי הדג ומשהים בקערה עטופה בניילון נצמד במקרר לחצי שעה.
לרוטב - מחממים בסיר רחב (סוטאז') שמן, מוסיפים שום ותבלינים (טימין, מלח, פלפל, סוכר, צ'ילי גרוס) ומטגנים 3 דקות. מוסיפים את העגבניות שרי ומטגנים קלות, מוסיפים את מיץ העגבניות ואת ציר הדגים , מביאים לרתיחה וברגע שרותח מבשלים מכוסה על להבה בינונית 10 דקות. במידת הצורך, מתקנים תיבול. יוצרים קציצות עגולות מתערובת הדגים ואם רוצים מטגנים אותן קודם בשמן (אנחנו לא טיגנו). מבשלים ברוטב 10 דקות, תוך טלטול הסיר מדי פעם. מוסיפים את הפסטה ומבשלים בערבוב/טלטול עדינים עד לריכוך כ-12 דקות. הפסטה בעצם שותה את המים וכך הרוטב מצטמצם יותר. מגישים עם הזיתים, השקדים והבזיליקום.
*לא לשכוח שמדובר בסיר החדש של נעמן המקצר בבישול, בסיר רגיל יקח יותר זמן.
מצרפת לכם גם את המנות האחרות שהוכנו בסדנה :
פאייה עוף וירקות:
המרכיבים:
לעוף:
6 יחידות פרגיות, חתוכות לרוחב לשניים
4 כפות שמן זית
עלים מ-6 ענפי תימין
1 כפית פפריקה מעושנת מתוקה
מלח ופלפל שחור
לפאייה:
5 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ
1 יחידה כרישה, פרוסה
5 שיני שום קצוצות
2 יחידות גזר, חתוך לקוביות
2 פלפל אדום, צהוב או ירוק חתוך לקוביות
6 גבעולי סלרי אמריקאי, חתוך לקוביות
1 פלפל צ'ילי, קצוץ
2 יחידות עגבניה, קלופה, מרוקנת מגרעינים וחתוכה לקוביות
1 כפית פפריקה מעושנת מתוקה
2 קישוא, חתוך לקוביות
250 גרם שעועית ירוקה שטוחה, חתוכה לקוביות
מלח ופלפל שחור
500 גרם אורז עגול
מעט זעפרן
כ-1 ליטר ציר עוף או ירקות, רותח
פלפל שחור ומלח בנדיבות
להגשה:
2 יחידות לימון פרוסות
עלי מיקרו בזיל מתובלים להגשה
אופן ההכנה:
מחממים בסיר רחב ושטוח (סוטז') את שמן הזית ומטגנים את הפרגיות להזהבה. מוציאים ושומרים בכלי מכוסה, על מנת לשמור על חומן. לאותה מחבת מוסיפים שמן זית ואת הירקות (למעט העגבניות, הקישוא והשעועית) ומטגנים עד להזהבה ומוסיפים תבלינים. מחממים את הציר עם הזעפרן. מוסיפים לסיר עם הירקות את האורז, עגבניות, קישוא ושעועית ומערבבים. מניחים מעל את הפרגיות ומנמיכים את האש. מוסיפים את הציר והזעפרן ומבשלים מכוסה כ-20 דקות (לא לשכוח שמדובר בזמן לפי הסיר החדש, בסיר רגיל יקח יותר זמן). לפני ההגשה מתבלים בהרבה לימון ועלי מיקרו בזיל.
מרק חרירה צמחוני עם אטריות וקטניות:
המרכיבים ל-20 מנות:
2 בצלים סגולים גדולים, פרוסים לטבעות
2 שיני שום כתושות
1 כרישה, פרוסה לטבעות
1 גזר, חתוך לחצאי טבעות
שמן קנולה לטיגון
1 שורש סלרי, חתוך לקוביות
2 כפיות כורכום
1 כפית פלפל שחור
1 כפית קינמון
2 כפיות חוואיג' למרק
3 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות
300 גרם גרגרי חומוס, מושרה במים ל-12 שעות
150 גרם עדשים שחורות, מושרות 20 דקות
כ-3 ליטר מים או ציר ירקות
2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
1 בטטה, חתוכה לקוביות
30 גרם קמח
250 גרם מים
עלים מענפי שורש הסלרי, קצוצים
1 צרור פטרוזיליה, קצוץ גס
1 צרור כוסברה, קצוץ גס
1 צרור שמיר, קצוץ גס
5-6 גבעולי מנגולד, קצוצים
100 גרם אטריות דקות
2 כפיות מלח
מיץ מ-2-3 לימונים
אופן ההכנה:
בסיר גדול מחממים את השמן ומטגנים את הבצל, השןם, הכרישה והשורשים להזהבה. מוסיפים תבלינים, מערבבים ומטגנים 3 דקות. מוסיפים עגבניות ומבשלים 2 דקות. מוסיפים חומוס, עדשים ומים, מוסיפים תפוחי אדמה ובטטה ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה נמוכה כ-30 דקות עם מכסה. מדללים קמח בכוס מים ובוחשים לתוך המרק. מבשלים כ-10 דקות ומערבבים מדי פעם כדי למנוע הידבקות המרק לתחתית. מוסיפים את עשבי התיבול והירק, הספגטי והמלח ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים 5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. אל תשכחו שמדובר בסיר החדש של נעמן, כך שזמני הבישול יהיה ארוכים יותר בסיר רגיל.
עלי גפן ממולאים כל טוב:
המרכיבים:
1 צנצנת עלי גפן במי מלח, שרויים מים טריים לחצי שעה
למילוי:
200 גרם אורז
200 גרם בורגול גס
2 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות
1 בצל, מגורר גס
צרור עלי נענע קצוצים
צרור עלי כוסברה קצוצים
מלח ופלפל בנדיבות
100 גרם צימוקים קצוצים
100 גרם משמש מיובש, קצוץ
50 גרם צנובר קלוי וקצוץ
לרוטב:
כ-600 גרם מים
מיץ מ-2 לימונים גדולים
60 גרם דבש
2 שיני שום כתושות
מלח, מעט סוכר, פלפל שחור בנדיבות
לבישול:
6 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המילוי. שוטפים את עלי הגפן במים, על מנת להסיר מליחות מיותרת. מניחים עלה על משטח העבודה, כאשר הגבעול פונה למעלה. לוקחים מעט מהתערובת ומניחים בבסיס העלה. מקפלים את שני צידי העלה מעל המילוי, מקפלים את החלק התחתון, מהדקים בזהירות ומגלגלים לאצבע הדוקה. מניחים בצד ומשתדלים להשתמש בעלים שלמים. הקרועים ישמשו להדבקת טלאים ולריפוד הסיר.
מרפדים תחתית סיר שטוח ורחב בעלים הקרועים. מסדרים מעל את העלים הממולאים בצפיפות ויוצקים מעל את שמן הזית. מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים מעל העלים כדי כיסוי. מעל מניחים צלחת הקטנה יותר מקוטר הסיר, על מנת שתשמש למשקולת. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה חצי פתוח כ-40 דקות, עד להתאיידות והיספגות רוב הנוזלים.
Filling:
200 gram rice
200 gram coarse bulgur
2 tomatoes, peeled and diced
1 onion, coarsely grated
bundle of mint leaves, chopped
bundle of coriander leaves, chopped
salt and pepper, generously
100 gram raisins, chopped
100 gram dried apricot, chopped
50 gram toasted pine, chopped
תבשיל שוקי עוף מושחמים עם בטטות, פטריות ובצלצלי פנינה ברוטב חמצמץ:
החומרים:
18 שוקי עוף טרי, קצוצי עקב (כלומר בלי החלק של העצם הבולט)
שמן זית לטיגון
מלח ופלפל שחור
2 יחידות בצל סגול, פרוס לחצאי טבעות דקות
10 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור
200 גרם סוכר חום (ניתן להמיר בסילאן או דבש)
צנצנת בצלצלי פנינה (לא מסוננים)
100 גרם רוטב סויה
1 ליטר ציר עוף
4 בטטות, חתוכות לקוביות
500 גרם פטריות, חתוכות לחצאים
צרור בצל ירוק חתוך לטבעות
100 גרם שומשום קלוי
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר שטוח ורחב, מתבלים את השוקיים ומטגנים להזהבה עם הבצל והשום. מוציאים ושומרים חם. באותו סיר מוסיפים את הסוכר, יוצרים קרמל ואז פותחים אותו על ידי הוספת בצלצלי הפנינה ונוזלי הכבישה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הסויה ומחזירים את העוף והבצלים. מוסיפים את הציר ומתבלים, מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה 15 דקות עם מכסה. מידי פעם מטלטלים את הסיר. מוסיפים את הבטטות והפטריות וממשיכים בבישול עוד 30 דקות עם מכסה. לקראת סוף הבישול ניתן לפתוח את המכסה ולצמצם את הרוטב או להעביר לתנור להשחמה בלי מכסה. להגשה - מתקנים תיבול, מפזרים את הבצל הירוק הקצוץ, מטלטלים מעט ומגישים.
Ingredients:
18 chicken drumsticks, without the heel (meaning without the bone that doesn't have meat on it)
olive oil for frying
salt and pepper
2 purple onions, sliced into thin rings
10 crushed garlic cloves
salt and pepper
200 gram brown sugar (you can substitue to silan or honey)
jar of pearl onion (not filtered)
100 gram soy sauce
1 liter chicken stock
והמתכון האחרון שבסוף לא הכנו היה צ'ורוס לכבוד חנוכה. במקום, יונית צוקרמן המדהימה הכינה את המתכון שלה לספינג'.
משתפת אותכם במתכון לצ'ורוס עם התמונות של הספינג' :-)
המרכיבים:
80 גרם חמאה או מרגרינה
300 גרם מים
80 גרם סוכר
175 גרם קמח
4 ביצים
שמן לטיגון עמוק
סוכר וקינמון מעורבבים יחדיו
אופן ההכנה:
בסיר קטן שמים את החמאה והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המקח והסוכר ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. מסירים מהאש ומצננים מעט. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים 5 דקות עד לציון התערובת. מוסיפים ביצים אחת אחת, כאשר בוחשים היטב אחרי כל הוספה. מחממים שמן לטיגון ובינתיים מעבירים לשקית זילוף עם צנתר ומותחים חוט מעל הסיר וכאשר מכניסים את הצ'ורוס לסיר עם השמן, חותכים אותו בעזרת החוט המתוח. מטגנים עד מזהיב ומיד מעבירים למגש עם הסוכר והקינמון. מגישים חם.
הוזמנתי לסדנה עם השף אורן גירון ונעמן, לרגל סדרת הסירים החדשה של נעמן - סדרת איירון ספריי.
אז מה זה ה-iron spray הזה ואיך זה בדיוק עוזר לכם? מוזמנים לקרוא הכול בכתבה בליווי מגוון מתכונים שווים במיוחד מהשף אורן גירון.
I was invited to a cooking workshop with chef Oren Giron and Naaman , to celebrate their new pots series - Iron spray.
So what is Iron spray exactly and how does it help you? you're welcome to read my article along with delicious recipes from the cooking workshop.
נעמן, הרשת הותיקה ביותר בתחום כלי הבית בישראל, עוברת תהליכים של חידושים וכיום הרשת מציעה את סדרת האיירון ספריי, סדרה עליה ממליץ השף אסף גרניט והוא גם היועץ המקצועי של החברה.
אז מה זה בדיוק האיירון ספריי הזה?
גבי, מנהל תחום הבישול בנעמן, הסביר לנו כי אחד המפעלים הגדולים בעולם פיתח את טכנולוגיית האירון ספריי - טכנולוגיה שמקצרת את זמן הבישול ב-30%.
בד"כ בסירים רגילים תחתית הסיר בנויה משכבת אלומיניום או ברזל ושכבת המתאימה לאינדוקציה ואותן לוחצים יחד, אולם בסירי איירון ספריי מוציאים את לוחות האינדוקציה מהמשוואה, ובמקום הופכים לאבקה את האלומיניום והברזל ומרססים על תחתית הסיר בשכבות דבר המקנה חסכון בזמן הבישול:
במקום 30 דקות של בישול, התבשיל יתבשל תוך 20 דקות.
במקום שעה של בישול, התבשיל יתבשל תוך 40 דקות.
בנוסף הסיר מגיע עם ציפוי hard anodized, ציפוי שאוגר חום ביחד עם עוד שני ציפויים התורמים לכך שניתן יהיה להכניס את הסיר למדיח והוא כמובן ציפוי נון סטיק.
נושא הבריאות כאן נלקח בחשבון והציפויים שבסירים נבדקו ואושרו על ידי 3 מהחברות המובילות בתחום הציפויים בעולם.
Naaman, the oldest network in housewares in Israel, have gone through processes of innovations and now they offer the iron spray series, a series that chef Asaf Granit recommends and also uses as the representative.
So what is this Iron chef exactly?
Gaby, the manager of the cooking area in Naaman, have explained to us that one of the largest factories in the world have developed the iron spray technology - a technology that shortens the cooking time by 30 percent.
Normally in regular pots that bottom of the pot is made of aluminum or iron and a bottom of material that is suitable for induction and they are compressed together, but in here they took the induction plates out of the equation, and instead they turn the aluminum and iron into dust and spray it on the bottom of the pot, a thing that helps to save in cooking time:
Instead of cooking 30 minutes, you'll cook only 20 minutes.
Instead of cooking 1 hour, you will cook 40 minutes.
In addition the pot comes with hard anodized coating, a coating that registers the heat and along with two more coatings it allows you to clean it in the dishwasher and of course it is a non stick coating.
The health matter was considered here and the coatings in the pots were tested and approved by 3 of the largest coating companies in the world.
סוטאז' שהשתמשנו בו ברוב המתכונים Wide deep pot used in most of the recipes |
בשורה התחתונה מדובר בסיר:
* עם תחתית המביאה לחימום מהיר יותר ומזרז את זמן הבישול ב-30% ובכך חוסך זמן וכסף.
* עם תחתית החוסכת באנרגיה.
* עם תחתית ידידותית לסביבה.
* עם תחתית חזקה יותר שהיא FULL INDUCTION, מתאימה לכל סוגי
הכיריים: אינדוקציה, חשמל, הלוגן, קרמי וגז וכן מתאימה למדיח ולתנור עד
200 מעלות.
* עם תחתית אפקטיבית יותר בכיריים אינדוקציה.
* עם ציפוי נון סטיק שתי שכבות Dupont Teflon classic למניעת הידבקות
המזון ושימוש מופחת בשמן.
* עם מגוון גדלים וסירים: סירים, סוטז'ים, קלחת, מחבתות ומחבת גריל.
* מוצר בלעדי בישראל.
On the bottom line these pots:
* come with a bottom that allows you to heat faster and speeds
cooking time by 30%, thus saving time and money.
* comes with an energy saving bottom.
* comes with a bottom that is environmentally friendly.
* Comes with a strong bottom that is full induction, meaning
suitable for all stove tops: induction, electric, halogen, ceramic
and gas and also dishwasher safe and suitable in the oven for up to
200C.
* Comes with a more affective bottom on induction stove tops.
* Comes with a non-stick coating in two layers (Dupont Teflon
classic) to prevent food stickiness and using less oil.
* Comes in variety of sizes and pots: pots, pan, flat pots, grill pan
etc.
* Exclusively in Israel.
אז אנחנו לא רק שמענו על סדרת הסירים החדשה של נעמן, אלא גם התנסנו בה במגוון מתכונים שהשף אורן גירון הכין - סדנת ארוחה בסיר אחד. כל המתכונים כאן הם מתכונים שהותאמו במיוחד לסירים החדשים, ולכן חשוב לדעת שהזמנים הם זמנים לפי הסיר החדש שמפחית את זמן הבישול ב-30%.
אומנם לא טעמתי מהמתכונים, אך שמעתי שהם מאוד מומלצים ואתם יותר ממוזמנים לנסות בעצמכם. אני הייתי מופקדת עם עוד מישהי על תבשיל כדורי דג המוסר עם עגבניות ופסטה ושמענו עליו רק שבחים.
So we didn't just hear about the pots, but also tried them in the cooking workshop of chef Oren Giron - meals in one pot. All the recipes here are suited for this special pots, so it is important to know that the times here are 30% less than normal.
I didn't taste the food, but from what I heard it was very recommended and you're welcome to try it for yourselves. I was in charged along with another one on the fish balls in tomato and pasta casserole that everyone praised.
תבשיל דג מוסר עם עגבניות ופסטה
המרכיבים:
לכדורי דגים:
700 גרם פילה דג לבן קצוץ דק כמוסר/לוקוס/קרפיון
עלים מ-10 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
עלים מ-10 גבעולי כוסברה, קצוצים
1 בצל, קלוף ומגורר
1 קישוא, קלוף ומגורר
6 שיני שום כתושות
1 ביצה
5 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל בנדיבות
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
עלים מ-6 ענפי טימין, קצוצים
1 כפית אורגנו יבש
שמן לטיגון (אופציונלי)
לרוטב:
3 כפות שמן זית
10 שיני שום פרוסות
1 ק"ג עגבניות שרי, חצויות
עלים מ-6 ענפי תימין, קצוצים
1 ליטר מיץ עגבניות (מהקרטוניות שתייה)
כ-1 ליטר ציר דגים או מים
מלח ופלפל שחור בנדיבות
1 כפית סוכר
1/2 כפית צי'לי גרוס
כ-300 גרם פסטה קצרה (פוזילי, פרפלה..)
להגשה:
20 זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים גס
עלים מ-6 ענפי בזיליקום, חתוכים גס
80 גרם שקדים פרוסים, קלויים
אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את מרכיבי כדורי הדג ומשהים בקערה עטופה בניילון נצמד במקרר לחצי שעה.
לרוטב - מחממים בסיר רחב (סוטאז') שמן, מוסיפים שום ותבלינים (טימין, מלח, פלפל, סוכר, צ'ילי גרוס) ומטגנים 3 דקות. מוסיפים את העגבניות שרי ומטגנים קלות, מוסיפים את מיץ העגבניות ואת ציר הדגים , מביאים לרתיחה וברגע שרותח מבשלים מכוסה על להבה בינונית 10 דקות. במידת הצורך, מתקנים תיבול. יוצרים קציצות עגולות מתערובת הדגים ואם רוצים מטגנים אותן קודם בשמן (אנחנו לא טיגנו). מבשלים ברוטב 10 דקות, תוך טלטול הסיר מדי פעם. מוסיפים את הפסטה ומבשלים בערבוב/טלטול עדינים עד לריכוך כ-12 דקות. הפסטה בעצם שותה את המים וכך הרוטב מצטמצם יותר. מגישים עם הזיתים, השקדים והבזיליקום.
*לא לשכוח שמדובר בסיר החדש של נעמן המקצר בבישול, בסיר רגיל יקח יותר זמן.
red drum with tomato and pasta casserole:
Ingredients:fish balls:700 gram finely diced white fillet fish, such as red drum/dusky grouper /grass carp
leaves from 10 sprig of parsley, chopped
leaves from 10 sprigs of coriander, chopped
1 onion, peeled and grated
1 zucchini, peeled and grated
6 minced garlic cloves
1 egg
5 Tbsp. bread crumbs
salt and pepper, generously
1/2 tsp. spict paprika
1 tsp. sweet paprika
leaves from 6 sprigs of thyme, chopped
1 tsp. dried oregano
Ingredients:fish balls:700 gram finely diced white fillet fish, such as red drum/dusky grouper /grass carp
leaves from 10 sprig of parsley, chopped
leaves from 10 sprigs of coriander, chopped
1 onion, peeled and grated
1 zucchini, peeled and grated
6 minced garlic cloves
1 egg
5 Tbsp. bread crumbs
salt and pepper, generously
1/2 tsp. spict paprika
1 tsp. sweet paprika
leaves from 6 sprigs of thyme, chopped
1 tsp. dried oregano
oil for frying (optional)
sauce:
3 Tbsp. olive oil
10 sliced garlic cloves
1 kilo cherry tomatoes, halved
leaves from 6 sprigs of thyme, chopped
1 liter tomato juice
salt and pepper, generously
1 tsp. sugar
1/2 tsp. crushed chili
about 300 gram short pasta (fusilli, farfalle..)
3 Tbsp. olive oil
10 sliced garlic cloves
1 kilo cherry tomatoes, halved
leaves from 6 sprigs of thyme, chopped
1 liter tomato juice
salt and pepper, generously
1 tsp. sugar
1/2 tsp. crushed chili
about 300 gram short pasta (fusilli, farfalle..)
To serve:
20 kalamata olives, pitted and chopped
leaves from 6 sprigs of basil, cut roughly
80 gram sliced almonds, toasted
20 kalamata olives, pitted and chopped
leaves from 6 sprigs of basil, cut roughly
80 gram sliced almonds, toasted
Preparation:
Mix together the fish balls ingredients and set in the fridge covered with plastic wrapper for 30 minutes.
For the sauce - preheat in a wide pot oil, add the garlic and spices (thyme, salt, pepper, sugar, crushed chili) and fry for 3 minutes. Add the cherry tomatoes and fry a bit, add the tomato juice and fish stock, bring to a boil and once boiling cover with a lid and cook on medium flame for 10 minutes.
If needed, fix seasoning. Make round shapes of fish balls and if you want fry them (we didn't fry them). Cook in the sauce for 10 minutes, while shaking the pot every now and then. Add the pasta and cook while gently shaking the pot until soft for 12 minutes. The pasta drinks the water and so the sauce is reduced more. Serve with olives, almonds and basil.
*Don't forget the times here are 30% lesser than in regular pot.
Mix together the fish balls ingredients and set in the fridge covered with plastic wrapper for 30 minutes.
For the sauce - preheat in a wide pot oil, add the garlic and spices (thyme, salt, pepper, sugar, crushed chili) and fry for 3 minutes. Add the cherry tomatoes and fry a bit, add the tomato juice and fish stock, bring to a boil and once boiling cover with a lid and cook on medium flame for 10 minutes.
If needed, fix seasoning. Make round shapes of fish balls and if you want fry them (we didn't fry them). Cook in the sauce for 10 minutes, while shaking the pot every now and then. Add the pasta and cook while gently shaking the pot until soft for 12 minutes. The pasta drinks the water and so the sauce is reduced more. Serve with olives, almonds and basil.
*Don't forget the times here are 30% lesser than in regular pot.
מצרפת לכם גם את המנות האחרות שהוכנו בסדנה :
פאייה עוף וירקות:
המרכיבים:
לעוף:
6 יחידות פרגיות, חתוכות לרוחב לשניים
4 כפות שמן זית
עלים מ-6 ענפי תימין
1 כפית פפריקה מעושנת מתוקה
מלח ופלפל שחור
לפאייה:
5 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ
1 יחידה כרישה, פרוסה
5 שיני שום קצוצות
2 יחידות גזר, חתוך לקוביות
2 פלפל אדום, צהוב או ירוק חתוך לקוביות
6 גבעולי סלרי אמריקאי, חתוך לקוביות
1 פלפל צ'ילי, קצוץ
2 יחידות עגבניה, קלופה, מרוקנת מגרעינים וחתוכה לקוביות
1 כפית פפריקה מעושנת מתוקה
2 קישוא, חתוך לקוביות
250 גרם שעועית ירוקה שטוחה, חתוכה לקוביות
מלח ופלפל שחור
500 גרם אורז עגול
מעט זעפרן
כ-1 ליטר ציר עוף או ירקות, רותח
פלפל שחור ומלח בנדיבות
להגשה:
2 יחידות לימון פרוסות
עלי מיקרו בזיל מתובלים להגשה
אופן ההכנה:
מחממים בסיר רחב ושטוח (סוטז') את שמן הזית ומטגנים את הפרגיות להזהבה. מוציאים ושומרים בכלי מכוסה, על מנת לשמור על חומן. לאותה מחבת מוסיפים שמן זית ואת הירקות (למעט העגבניות, הקישוא והשעועית) ומטגנים עד להזהבה ומוסיפים תבלינים. מחממים את הציר עם הזעפרן. מוסיפים לסיר עם הירקות את האורז, עגבניות, קישוא ושעועית ומערבבים. מניחים מעל את הפרגיות ומנמיכים את האש. מוסיפים את הציר והזעפרן ומבשלים מכוסה כ-20 דקות (לא לשכוח שמדובר בזמן לפי הסיר החדש, בסיר רגיל יקח יותר זמן). לפני ההגשה מתבלים בהרבה לימון ועלי מיקרו בזיל.
I add the other recipes from the workshop:
chicken and veggies paella:
Ingredients:
for the chicken:
6 boneless and skinless drumsticks/pargiot, cut across in two
4 Tbsp, olive oil
leaves from 6 sprigs of thyme
1 tsp. smoked and sweet paprika
salt and pepper
Ingredients:
for the chicken:
6 boneless and skinless drumsticks/pargiot, cut across in two
4 Tbsp, olive oil
leaves from 6 sprigs of thyme
1 tsp. smoked and sweet paprika
salt and pepper
Paella:
5 Tbsp. olive oil
1 onion, chopped
1 leek, sliced
5 garlic cloves, chopped
2 carrots, diced
2 red, yellow or green bell peppers, diced
6 celery, diced
1 chili pepper, chopped
2 tomatoes, peeled, discard seeds and diced
1 tsp. smoked and sweet paprika
2 zucchinis. diced
250 gram flat green beans, diced
salt and pepper
500 gram round rice
a bit od saffron
about 1 liter of chicken stock or veggies stock, boiling
black pepper and salt, generously
5 Tbsp. olive oil
1 onion, chopped
1 leek, sliced
5 garlic cloves, chopped
2 carrots, diced
2 red, yellow or green bell peppers, diced
6 celery, diced
1 chili pepper, chopped
2 tomatoes, peeled, discard seeds and diced
1 tsp. smoked and sweet paprika
2 zucchinis. diced
250 gram flat green beans, diced
salt and pepper
500 gram round rice
a bit od saffron
about 1 liter of chicken stock or veggies stock, boiling
black pepper and salt, generously
Serving:
2 lemons, sliced
micro basil leaves, seasoned
2 lemons, sliced
micro basil leaves, seasoned
Preparation:
Preheat in a wide pot the olive oil and fry the drumsticks until golden. Take out and keep in a covered box so it will stay warm. Add to the same pot olive oil and veggies (except the tomatoes, zucchini and beans) and fry until golden and add spices. Warm the stock with the saffron. Add to the vegetables the rice, tomatoes, zucchini and green beans and mix. Place on top the chicken drumsticks and cover and cook for 20 minutes (don't forget the times are in the new pot of Naaman). Before serving season with a lot of lemon and micro basil leaves.
Preheat in a wide pot the olive oil and fry the drumsticks until golden. Take out and keep in a covered box so it will stay warm. Add to the same pot olive oil and veggies (except the tomatoes, zucchini and beans) and fry until golden and add spices. Warm the stock with the saffron. Add to the vegetables the rice, tomatoes, zucchini and green beans and mix. Place on top the chicken drumsticks and cover and cook for 20 minutes (don't forget the times are in the new pot of Naaman). Before serving season with a lot of lemon and micro basil leaves.
מרק חרירה צמחוני עם אטריות וקטניות:
המרכיבים ל-20 מנות:
2 בצלים סגולים גדולים, פרוסים לטבעות
2 שיני שום כתושות
1 כרישה, פרוסה לטבעות
1 גזר, חתוך לחצאי טבעות
שמן קנולה לטיגון
1 שורש סלרי, חתוך לקוביות
2 כפיות כורכום
1 כפית פלפל שחור
1 כפית קינמון
2 כפיות חוואיג' למרק
3 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות
300 גרם גרגרי חומוס, מושרה במים ל-12 שעות
150 גרם עדשים שחורות, מושרות 20 דקות
כ-3 ליטר מים או ציר ירקות
2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
1 בטטה, חתוכה לקוביות
30 גרם קמח
250 גרם מים
עלים מענפי שורש הסלרי, קצוצים
1 צרור פטרוזיליה, קצוץ גס
1 צרור כוסברה, קצוץ גס
1 צרור שמיר, קצוץ גס
5-6 גבעולי מנגולד, קצוצים
100 גרם אטריות דקות
2 כפיות מלח
מיץ מ-2-3 לימונים
אופן ההכנה:
בסיר גדול מחממים את השמן ומטגנים את הבצל, השןם, הכרישה והשורשים להזהבה. מוסיפים תבלינים, מערבבים ומטגנים 3 דקות. מוסיפים עגבניות ומבשלים 2 דקות. מוסיפים חומוס, עדשים ומים, מוסיפים תפוחי אדמה ובטטה ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה נמוכה כ-30 דקות עם מכסה. מדללים קמח בכוס מים ובוחשים לתוך המרק. מבשלים כ-10 דקות ומערבבים מדי פעם כדי למנוע הידבקות המרק לתחתית. מוסיפים את עשבי התיבול והירק, הספגטי והמלח ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים 5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. אל תשכחו שמדובר בסיר החדש של נעמן, כך שזמני הבישול יהיה ארוכים יותר בסיר רגיל.
Vegetarian Hariri soup with noodles and legumes:
Ingredients for 20 servings:
2 large purple onions, sliced into rings
2 crushed garlic cloves
1 leek, sliced into rings
1 carrot, cut into rings
canola oil for frying
1 celery root, cubed
2 tsp. turmeric
1 tsp. black pepper
1 tsp. cinnamon
2 tsp. hawayij for soup
2 fresh tomatoes, cubed
300 gram chickpeas, soaked in water for 12 hours
150 gram black lentils, soaked for 20 minutes
about 3 liters water or vegetable stock
2 potatoes, cubed
1 yam, cubed
30 gram flour
250 gram water
leaves from celery root, chopped
1 bundle of parsley, chopped roughly
1 bundle of coriander, chopped roughly
1 bundle of dill, chopped roughly
5-6 Swiss chard sprigs, chopped
100 gram thin noodles/spaghetti
Ingredients for 20 servings:
2 large purple onions, sliced into rings
2 crushed garlic cloves
1 leek, sliced into rings
1 carrot, cut into rings
canola oil for frying
1 celery root, cubed
2 tsp. turmeric
1 tsp. black pepper
1 tsp. cinnamon
2 tsp. hawayij for soup
2 fresh tomatoes, cubed
300 gram chickpeas, soaked in water for 12 hours
150 gram black lentils, soaked for 20 minutes
about 3 liters water or vegetable stock
2 potatoes, cubed
1 yam, cubed
30 gram flour
250 gram water
leaves from celery root, chopped
1 bundle of parsley, chopped roughly
1 bundle of coriander, chopped roughly
1 bundle of dill, chopped roughly
5-6 Swiss chard sprigs, chopped
100 gram thin noodles/spaghetti
2 tsp. salt
juice of 2-3 lemons
juice of 2-3 lemons
Preparation:
In a large pot heat the oil and fry the onion, garlic, leek and roots until golden. Add spices, mix and fry for 3 minutes. Add tomatoes and cook for 2 minutes. Add chick[eas, lentil and water, add potatoes and yam and bring to a boil. Cook on low heat for 30 minutes with a lid. Thin flour in water and stir into the soup. Cook for 10 minutes and mix again in order to avoid the stickiness of the soup to the bottom. Add herbs and vegetables, spaghetti and salt and cook for 10 minutes. Add lemon juice and cook for 5 minutes. Taste and correct seasoning.
Againa, remember the times are for using the new Naaman pot.
In a large pot heat the oil and fry the onion, garlic, leek and roots until golden. Add spices, mix and fry for 3 minutes. Add tomatoes and cook for 2 minutes. Add chick[eas, lentil and water, add potatoes and yam and bring to a boil. Cook on low heat for 30 minutes with a lid. Thin flour in water and stir into the soup. Cook for 10 minutes and mix again in order to avoid the stickiness of the soup to the bottom. Add herbs and vegetables, spaghetti and salt and cook for 10 minutes. Add lemon juice and cook for 5 minutes. Taste and correct seasoning.
Againa, remember the times are for using the new Naaman pot.
עלי גפן ממולאים כל טוב:
המרכיבים:
1 צנצנת עלי גפן במי מלח, שרויים מים טריים לחצי שעה
למילוי:
200 גרם אורז
200 גרם בורגול גס
2 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות
1 בצל, מגורר גס
צרור עלי נענע קצוצים
צרור עלי כוסברה קצוצים
מלח ופלפל בנדיבות
100 גרם צימוקים קצוצים
100 גרם משמש מיובש, קצוץ
50 גרם צנובר קלוי וקצוץ
לרוטב:
כ-600 גרם מים
מיץ מ-2 לימונים גדולים
60 גרם דבש
2 שיני שום כתושות
מלח, מעט סוכר, פלפל שחור בנדיבות
לבישול:
6 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המילוי. שוטפים את עלי הגפן במים, על מנת להסיר מליחות מיותרת. מניחים עלה על משטח העבודה, כאשר הגבעול פונה למעלה. לוקחים מעט מהתערובת ומניחים בבסיס העלה. מקפלים את שני צידי העלה מעל המילוי, מקפלים את החלק התחתון, מהדקים בזהירות ומגלגלים לאצבע הדוקה. מניחים בצד ומשתדלים להשתמש בעלים שלמים. הקרועים ישמשו להדבקת טלאים ולריפוד הסיר.
מרפדים תחתית סיר שטוח ורחב בעלים הקרועים. מסדרים מעל את העלים הממולאים בצפיפות ויוצקים מעל את שמן הזית. מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים מעל העלים כדי כיסוי. מעל מניחים צלחת הקטנה יותר מקוטר הסיר, על מנת שתשמש למשקולת. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה חצי פתוח כ-40 דקות, עד להתאיידות והיספגות רוב הנוזלים.
Grape leaves filled with goodness:
Ingredients:
1 jar of salted grape leaves, soaked in water for 30 minutes
Ingredients:
1 jar of salted grape leaves, soaked in water for 30 minutes
Filling:
200 gram rice
200 gram coarse bulgur
2 tomatoes, peeled and diced
1 onion, coarsely grated
bundle of mint leaves, chopped
bundle of coriander leaves, chopped
salt and pepper, generously
100 gram raisins, chopped
100 gram dried apricot, chopped
50 gram toasted pine, chopped
sauce:
about 600 gram water
juice from 2 large lemons
60 gram honey
2 crushed garlic cloves
salt, a bit of sugar, black pepper generously
about 600 gram water
juice from 2 large lemons
60 gram honey
2 crushed garlic cloves
salt, a bit of sugar, black pepper generously
cooking:
6 Tbsp. olive oil
6 Tbsp. olive oil
Preparation:
Mix the filling ingredients together. Rinse the grape leaves in water in order to take off unnecessary saltiness. Take grape leaf and place on the working surface, sprig facing up. Take a bit of the filling and place in the base of the leaf. Fold the two sides of the leaf on top of the filling, fold the bottom side on them, tighten carefully and roll into a tight finger. Set aside and try using whole leaves for this, the ripped ones save to use as patches or for the bottom of the pot.
On a wide pot place the torn grape leaves and then arrange the filled leaves tightly and pour olive oil on them. Mix the sauce ingredients and pour over the leaves to cover. Place a plate, smaller then the circumference of the pot, on top of the filled leaves to use as a weight. Bring to a boil, lower the heat and cook with a lid half open for 40 minutes, until evaporation and absorption of most of the liquid.
Mix the filling ingredients together. Rinse the grape leaves in water in order to take off unnecessary saltiness. Take grape leaf and place on the working surface, sprig facing up. Take a bit of the filling and place in the base of the leaf. Fold the two sides of the leaf on top of the filling, fold the bottom side on them, tighten carefully and roll into a tight finger. Set aside and try using whole leaves for this, the ripped ones save to use as patches or for the bottom of the pot.
On a wide pot place the torn grape leaves and then arrange the filled leaves tightly and pour olive oil on them. Mix the sauce ingredients and pour over the leaves to cover. Place a plate, smaller then the circumference of the pot, on top of the filled leaves to use as a weight. Bring to a boil, lower the heat and cook with a lid half open for 40 minutes, until evaporation and absorption of most of the liquid.
תבשיל שוקי עוף מושחמים עם בטטות, פטריות ובצלצלי פנינה ברוטב חמצמץ:
החומרים:
18 שוקי עוף טרי, קצוצי עקב (כלומר בלי החלק של העצם הבולט)
שמן זית לטיגון
מלח ופלפל שחור
2 יחידות בצל סגול, פרוס לחצאי טבעות דקות
10 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור
200 גרם סוכר חום (ניתן להמיר בסילאן או דבש)
צנצנת בצלצלי פנינה (לא מסוננים)
100 גרם רוטב סויה
1 ליטר ציר עוף
4 בטטות, חתוכות לקוביות
500 גרם פטריות, חתוכות לחצאים
צרור בצל ירוק חתוך לטבעות
100 גרם שומשום קלוי
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר שטוח ורחב, מתבלים את השוקיים ומטגנים להזהבה עם הבצל והשום. מוציאים ושומרים חם. באותו סיר מוסיפים את הסוכר, יוצרים קרמל ואז פותחים אותו על ידי הוספת בצלצלי הפנינה ונוזלי הכבישה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הסויה ומחזירים את העוף והבצלים. מוסיפים את הציר ומתבלים, מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה 15 דקות עם מכסה. מידי פעם מטלטלים את הסיר. מוסיפים את הבטטות והפטריות וממשיכים בבישול עוד 30 דקות עם מכסה. לקראת סוף הבישול ניתן לפתוח את המכסה ולצמצם את הרוטב או להעביר לתנור להשחמה בלי מכסה. להגשה - מתקנים תיבול, מפזרים את הבצל הירוק הקצוץ, מטלטלים מעט ומגישים.
chicken drumsticks casserole with sweet potato, mushroom, pearl onions in a bit of a sour sauce:
Ingredients:
18 chicken drumsticks, without the heel (meaning without the bone that doesn't have meat on it)
olive oil for frying
salt and pepper
2 purple onions, sliced into thin rings
10 crushed garlic cloves
salt and pepper
200 gram brown sugar (you can substitue to silan or honey)
jar of pearl onion (not filtered)
100 gram soy sauce
1 liter chicken stock
4 yams, cubed
500 gram mushroom, cut into halves
500 gram mushroom, cut into halves
bundle of scallions, into rings
100 gram toasted sesame
100 gram toasted sesame
Preparation:
Heat oil in a wide pot, season the chicken and fry until golden with onion and garlic. Take out of the pot and set aside in a closed container to keep warm. Add to the pot the sugar until it turns into caramel and then add the pearl onions with the liquids of the jar and bring to a boil. Add teh soy sauce and bring inside the chicken and onion. Add the stock and season. Bring to a boil and then cook on low heat for 15 minutes with a cover. Every now and then shake the pot. Add the yam and mushroom and continue cooking for 30 minutes with a lid. Towards the env of cooking you can oper the lid to reduce the liquids or transfer into the oven without a lid to brown. To serve - fix seasoning, sprinkle chopped scallions, shake a bit and serve.
Heat oil in a wide pot, season the chicken and fry until golden with onion and garlic. Take out of the pot and set aside in a closed container to keep warm. Add to the pot the sugar until it turns into caramel and then add the pearl onions with the liquids of the jar and bring to a boil. Add teh soy sauce and bring inside the chicken and onion. Add the stock and season. Bring to a boil and then cook on low heat for 15 minutes with a cover. Every now and then shake the pot. Add the yam and mushroom and continue cooking for 30 minutes with a lid. Towards the env of cooking you can oper the lid to reduce the liquids or transfer into the oven without a lid to brown. To serve - fix seasoning, sprinkle chopped scallions, shake a bit and serve.
והמתכון האחרון שבסוף לא הכנו היה צ'ורוס לכבוד חנוכה. במקום, יונית צוקרמן המדהימה הכינה את המתכון שלה לספינג'.
משתפת אותכם במתכון לצ'ורוס עם התמונות של הספינג' :-)
המרכיבים:
80 גרם חמאה או מרגרינה
300 גרם מים
80 גרם סוכר
175 גרם קמח
4 ביצים
שמן לטיגון עמוק
סוכר וקינמון מעורבבים יחדיו
אופן ההכנה:
בסיר קטן שמים את החמאה והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המקח והסוכר ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. מסירים מהאש ומצננים מעט. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים 5 דקות עד לציון התערובת. מוסיפים ביצים אחת אחת, כאשר בוחשים היטב אחרי כל הוספה. מחממים שמן לטיגון ובינתיים מעבירים לשקית זילוף עם צנתר ומותחים חוט מעל הסיר וכאשר מכניסים את הצ'ורוס לסיר עם השמן, חותכים אותו בעזרת החוט המתוח. מטגנים עד מזהיב ומיד מעבירים למגש עם הסוכר והקינמון. מגישים חם.
And the last recipe we actually didn't made is churros for Chanukah. The amazing Yonit Zukerman have given us a small cooking workshop of how to make spinge. So here is the churros recipe with pictures of the spinge :-)
Ingredients:
80 gram butter or margarine
300 gram water
80 gram sugar
175 gram flour
4 eggs
80 gram butter or margarine
300 gram water
80 gram sugar
175 gram flour
4 eggs
oil for frying
sugar and cinnamon mixed together
Preparation:
Put the butter and water in a pot and bring to a boil. Add the flour and sugar and cook while stiring until the dough separates from the sides of the pot. Take off the heat and cool a bit. Transfer into a bowl with guitae paddle and mic the mixture for 5 minutes. Add eggs one at a time and mix after each addition. Heat oil in a pot for frying and meanwhile transfer the mixture into a piping bag with a nozzle. Strech a wire on the pot and when you pipe the mixture inside the oil, cut the pieces using the wire. Fry until golden and transfer immediately to the sugar and cinnamon, serve warm.
Put the butter and water in a pot and bring to a boil. Add the flour and sugar and cook while stiring until the dough separates from the sides of the pot. Take off the heat and cool a bit. Transfer into a bowl with guitae paddle and mic the mixture for 5 minutes. Add eggs one at a time and mix after each addition. Heat oil in a pot for frying and meanwhile transfer the mixture into a piping bag with a nozzle. Strech a wire on the pot and when you pipe the mixture inside the oil, cut the pieces using the wire. Fry until golden and transfer immediately to the sugar and cinnamon, serve warm.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!