בס"ד
מאז שטעמתי לפני כשנה פנקייקס עם רוטב אוכמניות באירוע עם שפים מצ'כיה, מאוד אהבתי את השילוב ורציתי להכין בבית.
כבר ניסתי פעם אחת להכין מתכון לפנקייקס ברוטב אוכמניות, אבל לא הייתי מרוצה מהמתכון לגמרי ולכן לא העלתי אותו. עכשיו אני שמחה להגיד שיצאו יופי של פנקייקס עם אוכמניות. אין כאן הרבה רוטב, אך מספיק כמות האוכמניות על מנת לפצות על חוסר הרוטב וכן כשמגישים עם קצפת זה פשוט תענוג!
פנקייקס אוכמניות הוא מתכון מאוד פשוט וזה בעצם שילוב שאמריקאים יותר מכינים, אך מומלץ לא לפספס את השילוב הנהדר הזה של פנקייק עם אוכמניות. אם בכל זאת אתם לא מעוניינים באוכמניות, אתם יכולים להכין את הפנקיקס לבד - הם כל כך טעימים בפני עצמם - ולהוסיף להם סירופ מייפל או רוטב שוקולד.
המרכיבים ל-6-7 פנקייקים:
לפנקייק:
1/2 1 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
3 כפות סוכר
1/4 כפית תמצית וניל
1 ביצה L
3/4 כוס חלב
לרוטב אוכמניות (מבוסס על המתכון הזה):
3 כפות מים
1/2 1 כפיות קורנפלור
1/4 2 כוסות אוכמניות
3 כפות סוכר
1/2 1 כפיות מיץ לימון
קצפת מוכנה ממותקת
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הפנקייק היבשים, מוסיפים את המרכיבים הרטובים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מחממים מחבת טובה (כמו טפלון) בלי שמן וברגע שהמחבת חמה, מנמיכים מעט את האש ויוצקים מבלילת הפנקייקס. הופכים רק ברגע שהחלק התחתון הזהיב וקל להפרדה מהמחבת. ממשיכים בטיגון עד שמוכן, במידת הצורך מנמיכים עוד את האש.
בזמן שמכינים את הפנקייק, שמים בסיר את המים, הקורנפלור, האוכמניות והסוכר ומבשלים כ2-3 דקות, מדי פעם מערבבים. לאחר מכן מורידים מהאש, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. מגישים את הפנקייקס ביחד עם האוכמניות והקצפת, לבריאות!
מאז שטעמתי לפני כשנה פנקייקס עם רוטב אוכמניות באירוע עם שפים מצ'כיה, מאוד אהבתי את השילוב ורציתי להכין בבית.
Ever since tried a year ago pancakes with blueberry sauce in an event with Czech chefs, I really loved the combination and been wanting to try it at home.
כבר ניסתי פעם אחת להכין מתכון לפנקייקס ברוטב אוכמניות, אבל לא הייתי מרוצה מהמתכון לגמרי ולכן לא העלתי אותו. עכשיו אני שמחה להגיד שיצאו יופי של פנקייקס עם אוכמניות. אין כאן הרבה רוטב, אך מספיק כמות האוכמניות על מנת לפצות על חוסר הרוטב וכן כשמגישים עם קצפת זה פשוט תענוג!
פנקייקס אוכמניות הוא מתכון מאוד פשוט וזה בעצם שילוב שאמריקאים יותר מכינים, אך מומלץ לא לפספס את השילוב הנהדר הזה של פנקייק עם אוכמניות. אם בכל זאת אתם לא מעוניינים באוכמניות, אתם יכולים להכין את הפנקיקס לבד - הם כל כך טעימים בפני עצמם - ולהוסיף להם סירופ מייפל או רוטב שוקולד.
I tried before making pancakes with blueberry sauce, but I wasn't satisfied so I didn't write it down on the blog. Now I'm happy to say that I made delicious tasty blueberry pancakes. There isn't much sauce in here, but there is enough blueberries to cover the absence of the sauce and also when serving with whipped cream it is divine!
Blueberry pancakes are a simple recipe that is actually a combo that Americans love, but still you should not miss this combination. If you still prefer this without the blueberries, then you can make the pancakes alone - they are so good as is - and add to them maple syrup or chocolate sauce.
המרכיבים ל-6-7 פנקייקים:
לפנקייק:
1/2 1 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
3 כפות סוכר
1/4 כפית תמצית וניל
1 ביצה L
3/4 כוס חלב
לרוטב אוכמניות (מבוסס על המתכון הזה):
3 כפות מים
1/2 1 כפיות קורנפלור
1/4 2 כוסות אוכמניות
3 כפות סוכר
1/2 1 כפיות מיץ לימון
קצפת מוכנה ממותקת
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הפנקייק היבשים, מוסיפים את המרכיבים הרטובים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מחממים מחבת טובה (כמו טפלון) בלי שמן וברגע שהמחבת חמה, מנמיכים מעט את האש ויוצקים מבלילת הפנקייקס. הופכים רק ברגע שהחלק התחתון הזהיב וקל להפרדה מהמחבת. ממשיכים בטיגון עד שמוכן, במידת הצורך מנמיכים עוד את האש.
בזמן שמכינים את הפנקייק, שמים בסיר את המים, הקורנפלור, האוכמניות והסוכר ומבשלים כ2-3 דקות, מדי פעם מערבבים. לאחר מכן מורידים מהאש, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. מגישים את הפנקייקס ביחד עם האוכמניות והקצפת, לבריאות!
Ingredients:
pancake mix:
1 1/2 cups flour
1 1/2 tsp. baking powder
3 Tbsp. sugar
1/4 tsp. vanilla extract
1 L egg
3/4 cup milk
pancake mix:
1 1/2 cups flour
1 1/2 tsp. baking powder
3 Tbsp. sugar
1/4 tsp. vanilla extract
1 L egg
3/4 cup milk
Blueberry sauce (based on this recipe):
3 Tbsp. water
1 1/2 tsp. cornstarch
2 1/4 cups blueberries
3 Tbsp. sugar
1 1/2 tsp. lemon juice
3 Tbsp. water
1 1/2 tsp. cornstarch
2 1/4 cups blueberries
3 Tbsp. sugar
1 1/2 tsp. lemon juice
sweetened whipped cream
Preparation:
Mix the dry ingredients of the pancake, add the wet ingredients and mix until combined. Preheat a good pan without oil (preferably Teflon) and when the pan is hot, lower the heat a bit and pour from the pancake mixture. When the bottom is golden and easy to flip, then turn it over and cook until ready, if needed lower the heat.
When the pancakes are being fried (without oil), place in a pot the water, cornstarch, blueberries and sugar and cook for 2-3 minutes, stirring occasionally. Then take off the heat, add lemon juice and mix. Serve the pancakes with blueberry sauce and dollop of whipped cream.
Mix the dry ingredients of the pancake, add the wet ingredients and mix until combined. Preheat a good pan without oil (preferably Teflon) and when the pan is hot, lower the heat a bit and pour from the pancake mixture. When the bottom is golden and easy to flip, then turn it over and cook until ready, if needed lower the heat.
When the pancakes are being fried (without oil), place in a pot the water, cornstarch, blueberries and sugar and cook for 2-3 minutes, stirring occasionally. Then take off the heat, add lemon juice and mix. Serve the pancakes with blueberry sauce and dollop of whipped cream.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!