בס"ד
העוגת גבינה הזו מאוד טעימה, ובמיוחד אם נותנים לה את הזמן במקרר. אל תתפתו לאכול אותה אחרי 4 שעות, אם היה אפשר, הייתי אומרת לכם לחכות אפילו יומיים, אבל לפחות תנו לה את הלילה במקרר.
המרכיבים לתבנית 26 ס"מ:
130 גרם פתי בר
50 גרם חמאה
לגאנאש שוקולד:
300 גרם שוקולד מריר
1 כוס שמנת מתוקה
למלית גבינה:
1 כף מים
2 כפות אבקת קפה נמס
4 אריזות גבינת שמנת 16% (225 גרם כל אחת, סה"כ 900 גרם)
1 כוס סוכר
2 כפות קמח
2 כפיות תמצית וניל
4 ביצים L
לציפוי:
2 שמנת חמוצה (400 מ"ל סה"כ)
1/3 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
מרסקים את הפתי בר במעבד מזון לפירורים דקים. ממיסים את החמאה ומוסיפים. מעבדים שוב להטמעת החמאה בתערובת ומעבירים לתבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ. לוחצים את הביסקוויטים המפוררים ומפזרים שיכסו את כל התבנית. מניחים בצד ומכינים את הגאנאש:
ממיסים במיקרו את השוקולד והשמנת, עד להמסה מוחלטת. מעבירים כ-2/3 מהתערובת על הפתי בר ומעבירים למקפיא לפחות לחצי שעה.
את יתר הגאנאש יוצקים על נייר אפייה לצורות שרוצים, על מנת שאח"כ ישמשו כקישוט ומעבירים למקפיא.
לקראת סוף החצי שעה, מכינים את בלילת עוגת הגבינה:
מערבבים את הגבינות, הביצים ותמצית הוניל היטב. ניתן במיקסר ידני או באמצעות מטרפה. מערבבים את הקפה עם המים ומוסיפים לבלילה. מוסיפים את הקמח והסוכר ומערבבים היטב.
יוצקים על הגאנאש ומעבירים לאפייה באמצע התנור לשעה. כעבור שעה, מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט.
מכינים את הציפוי: מערבבים את השמנת, הסוכר ותמצית הוניל ויוצקים על העוגה. מעבירים לאפייה באמצע התנור ל-10 דקות.
מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר כשעה בחוץ ולאחר מכן מעבירים למקרר לפחות ללילה.
לפני ההגשה מחלצים את העוגה מהתבנית על ידי מעבר עם סכין מסביב להיקף העוגה ומקשטים בקישוטי השוקולד שהכנו.
תהנו מחתיכת עוגת גבינה קפה ושוקולד ביחד עם כוס קפה או סתם כך :-)
Ingredients for 26 cm / 10 inch pan:
130 gram petit beurre or shortbread
50 gram butter
chocolate ganache:
300 gram bittersweet chocolate
1 cup whipping cream
cheesecake batter:
1 Tbsp. water
2 Tbsp. coffee powder
4 packages of cream cheese (225 gram each / 8 oz. each, total of 900 gram)
1 cup sugar
2 Tbsp. flour
2 tsp. vanilla extract
4 L eggs
Coating:
400 ml sour cream
1/3 cup sugar
2 tbsp. vanilla extract
Preparation:
Preheat oven to 180C, turbo.
In a food processor, crumble the shortbread finely. Melt the butter and add to the mixture. Mix until incorporated and transfer to the pan. Press it to cover the bottom and set aside.
Prepare the ganache:
Melt in the micro the whipping cream and chocolate until fully melted. Transfer 2/3 of it to the pan and spread on the entire surface.
Transfer to the freezer for 30 minutes and from the rest of the chocolate make decorations on a baking paper and freeze.
Towards the end of freezing, make the cheesecake batter:
Mix the cheese, eggs and vanilla extract well. Mix the coffee and water together and pour onto the batter. Add the flour and sugar and mix well. Pour on the ganache and bake on middle rack for an hour.
Then, take out of the oven and let cool a bit. Mix the coating ingredients and spread on the cake and bake for another 10 minutes.
Then set outside the oven and let cool for an hour on room temperature and then place in the fridge for the night.
Before serving, take out of the an using a knife - move the knife around the circumference of the cake and decorate with chocolate decorations you made.
Enjoy a slice of coffee chocolate cheesecake with a cup of coffee or as is :-)
העוגת גבינה הזו מאוד טעימה, ובמיוחד אם נותנים לה את הזמן במקרר. אל תתפתו לאכול אותה אחרי 4 שעות, אם היה אפשר, הייתי אומרת לכם לחכות אפילו יומיים, אבל לפחות תנו לה את הלילה במקרר.
This cheesecake is so good, and especially if you let it sit in the fridge. Don't tempt to eat it after 4 hours, and if it was possible, I would have tell you to wait 2 more days, but at least give it the night in the fridge.
עוגת גבינה קפה עם גאנאש שוקולד שנאפה בתנור, שלמות!!
המתכון מבוסס על מתכון מהספר taste of home: cookies, cakes and pies עם
שינויים רבים שלי.
Coffee chocolate ganache cheesecake baked in the oven to
perfection!! This recipe is based on a recipe from Taste of Home
cookbook: cookies, cakes & pies" with many changes I made.
המרכיבים לתבנית 26 ס"מ:
130 גרם פתי בר
50 גרם חמאה
לגאנאש שוקולד:
300 גרם שוקולד מריר
1 כוס שמנת מתוקה
למלית גבינה:
1 כף מים
2 כפות אבקת קפה נמס
4 אריזות גבינת שמנת 16% (225 גרם כל אחת, סה"כ 900 גרם)
1 כוס סוכר
2 כפות קמח
2 כפיות תמצית וניל
4 ביצים L
לציפוי:
2 שמנת חמוצה (400 מ"ל סה"כ)
1/3 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
מרסקים את הפתי בר במעבד מזון לפירורים דקים. ממיסים את החמאה ומוסיפים. מעבדים שוב להטמעת החמאה בתערובת ומעבירים לתבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ. לוחצים את הביסקוויטים המפוררים ומפזרים שיכסו את כל התבנית. מניחים בצד ומכינים את הגאנאש:
ממיסים במיקרו את השוקולד והשמנת, עד להמסה מוחלטת. מעבירים כ-2/3 מהתערובת על הפתי בר ומעבירים למקפיא לפחות לחצי שעה.
את יתר הגאנאש יוצקים על נייר אפייה לצורות שרוצים, על מנת שאח"כ ישמשו כקישוט ומעבירים למקפיא.
לקראת סוף החצי שעה, מכינים את בלילת עוגת הגבינה:
מערבבים את הגבינות, הביצים ותמצית הוניל היטב. ניתן במיקסר ידני או באמצעות מטרפה. מערבבים את הקפה עם המים ומוסיפים לבלילה. מוסיפים את הקמח והסוכר ומערבבים היטב.
יוצקים על הגאנאש ומעבירים לאפייה באמצע התנור לשעה. כעבור שעה, מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט.
מכינים את הציפוי: מערבבים את השמנת, הסוכר ותמצית הוניל ויוצקים על העוגה. מעבירים לאפייה באמצע התנור ל-10 דקות.
מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר כשעה בחוץ ולאחר מכן מעבירים למקרר לפחות ללילה.
לפני ההגשה מחלצים את העוגה מהתבנית על ידי מעבר עם סכין מסביב להיקף העוגה ומקשטים בקישוטי השוקולד שהכנו.
תהנו מחתיכת עוגת גבינה קפה ושוקולד ביחד עם כוס קפה או סתם כך :-)
Ingredients for 26 cm / 10 inch pan:
130 gram petit beurre or shortbread
50 gram butter
chocolate ganache:
300 gram bittersweet chocolate
1 cup whipping cream
cheesecake batter:
1 Tbsp. water
2 Tbsp. coffee powder
4 packages of cream cheese (225 gram each / 8 oz. each, total of 900 gram)
1 cup sugar
2 Tbsp. flour
2 tsp. vanilla extract
4 L eggs
Coating:
400 ml sour cream
1/3 cup sugar
2 tbsp. vanilla extract
Preparation:
Preheat oven to 180C, turbo.
In a food processor, crumble the shortbread finely. Melt the butter and add to the mixture. Mix until incorporated and transfer to the pan. Press it to cover the bottom and set aside.
Prepare the ganache:
Melt in the micro the whipping cream and chocolate until fully melted. Transfer 2/3 of it to the pan and spread on the entire surface.
Transfer to the freezer for 30 minutes and from the rest of the chocolate make decorations on a baking paper and freeze.
Towards the end of freezing, make the cheesecake batter:
Mix the cheese, eggs and vanilla extract well. Mix the coffee and water together and pour onto the batter. Add the flour and sugar and mix well. Pour on the ganache and bake on middle rack for an hour.
Then, take out of the oven and let cool a bit. Mix the coating ingredients and spread on the cake and bake for another 10 minutes.
Then set outside the oven and let cool for an hour on room temperature and then place in the fridge for the night.
Before serving, take out of the an using a knife - move the knife around the circumference of the cake and decorate with chocolate decorations you made.
Enjoy a slice of coffee chocolate cheesecake with a cup of coffee or as is :-)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!