בס"ד
הכנתי את עוגת המספרים המפורסמת, בגרסה עוגתית (לעומת גרסת העוגיה הידועה) וכיפית לחיתוך שיוצאת מאוד טעימה ומושלמת. מתכון כולל סרטון הכנה צעד-צעד מחכה לכם בפוסט המתוק הזה.
המרכיבים לספרה אחת (מבין עשרת המספרים) :
לעוגה:
8 חלבונים L, שהיו בטמפרטורת החדר לפחות 30 דקות
1/2 1 כוסות סוכר
8 חלמונים L, שהיו בטמפרטורת החדר לפחות 30 דקות
2 כפיות תמצית וניל
1/2 2 כוסות קמח
ספריי שמן
סירופ סוכר:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
לקצפת:
2 כוסות שמנת מתוקה (=1 מיכל גדול של שמנת מתוקה)
1/2 כוס אינסטנט פודינג וניל * או יותר, במידת הצורך
שוקולדים לקישוט
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל170 מעלות, טורבו.
מקציפים את החלבונים כדקה ומתחילים להוסיף סוכר בהדרגה, כאשר כל הזמן ממשיכים להקציף, עד לקבלת קצף חזק ויציב כ4-6 דקות.
מניחים בצד ולוקחים את קערת החלמונים. מקציפים אותה ביחד עם תמצית הוניל כדקה. מעבירים את החלמונים לקצף החלבונים ומתחילים לקפל בעזרת מרית (לקקן) את החלמונים לחלבונים. חשוב לקפל בעדינות, על מנת לא להוציא את האוויר שאנחנו מכניסים לעוגה באמצעות הקיפולים. מוסיפים את הקמח בהדרגה ומקפלים אחרי כל הוספה. ממשיכים בקיפול העדין כל הזמן.
משמנים תבנית אפייה בגודל כמעט כמו A4 בספריי שמן ועל תחתית התבנית מניחים נייר אפייה שיכסה רק את תחתית התבנית. יוצקים פנימה את הבלילה, מיישרים קלות את פני העוגה עם מרית ומעבירים לאפייה במרכז התנור ל40 דקות או עד שקיסם המוכנס לאמצע העוגה יוצא יבש.
בינתיים כשהעוגה בתנור, מכינים את הקצפת:
מקציפים את השמנת והפודינג. כשהקצפת יציבה, טועמים אם רוצים עוד מתיקות ומוסיפים אינסטנט פודינג. מקציפים לקצף יציב ומעבירים למקרר.
מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר. מחלצים מהתבנית ומנייר האפייה וחותכים את החלק העליון של העוגה עם סכין משוננת, על מנת לקבל משטח ישר.
חותכים את העוגה לשתי שכבות שוות בעוביין, על מנת לקבל שתי שכבות עוגה (חשוב לוודא שחתכתם עד הסוף ונוצרו שתי שכבות, אז פשוט תרימו בזהירות וממש קצת את השכבה הראשונה מהשנייה לוודא שהן מופרדות ואז תחזירו אותה בחזרה) .
לוקחים את המספר שהדפסתם וגזרתם ומניחים על העוגה (המספר קצת קטן יותר מדף A4).
מתחילים לחתוך את צורת המספר ולאחר שמפנים את כל השאריות, מוציאים את אחת הספרות הצידה.
מבשלים את הסוכר והמים בסיר, עד שהסוכר נמס, לקבלת סירופ סוכר.
מעבירים את אחת הספרות למשטח עבודה ומברישים בסירופ סוכר.
מעבירים את הקצפת מהמקרר לשקית זילוף עם צנתר ומזלפים על כל פני העוגה (אני בד"כ אוהבת למרוח את העוגה לפני הקצפת ואחרי הברשת העוגה בסירופ, בריבת חלב לתוספת טעם נפלא) מניחים מעל בזהירות את הספרה השנייה וחוזרים על אותה פעולה בדיוק - הברשה בסירופ וקצפת.
לסיום מקשטים בממתקים. אם לא מגישים את העוגה בשעות הקרובות, אז עדיף לחכות עם קישוט הממתקים לקראת הסוף.
בהצלחה!
הכנתי את עוגת המספרים המפורסמת, בגרסה עוגתית (לעומת גרסת העוגיה הידועה) וכיפית לחיתוך שיוצאת מאוד טעימה ומושלמת. מתכון כולל סרטון הכנה צעד-צעד מחכה לכם בפוסט המתוק הזה.
I made the famous numbers cake, in a cake version (instead of the cookie version) which is fun and easy to cut and comes out just perfect. A recipe including step by step tutorial is waiting for you on this sweet post.
המרכיבים לספרה אחת (מבין עשרת המספרים) :
לעוגה:
8 חלבונים L, שהיו בטמפרטורת החדר לפחות 30 דקות
1/2 1 כוסות סוכר
8 חלמונים L, שהיו בטמפרטורת החדר לפחות 30 דקות
2 כפיות תמצית וניל
1/2 2 כוסות קמח
ספריי שמן
סירופ סוכר:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
לקצפת:
2 כוסות שמנת מתוקה (=1 מיכל גדול של שמנת מתוקה)
1/2 כוס אינסטנט פודינג וניל * או יותר, במידת הצורך
שוקולדים לקישוט
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל170 מעלות, טורבו.
מקציפים את החלבונים כדקה ומתחילים להוסיף סוכר בהדרגה, כאשר כל הזמן ממשיכים להקציף, עד לקבלת קצף חזק ויציב כ4-6 דקות.
מניחים בצד ולוקחים את קערת החלמונים. מקציפים אותה ביחד עם תמצית הוניל כדקה. מעבירים את החלמונים לקצף החלבונים ומתחילים לקפל בעזרת מרית (לקקן) את החלמונים לחלבונים. חשוב לקפל בעדינות, על מנת לא להוציא את האוויר שאנחנו מכניסים לעוגה באמצעות הקיפולים. מוסיפים את הקמח בהדרגה ומקפלים אחרי כל הוספה. ממשיכים בקיפול העדין כל הזמן.
משמנים תבנית אפייה בגודל כמעט כמו A4 בספריי שמן ועל תחתית התבנית מניחים נייר אפייה שיכסה רק את תחתית התבנית. יוצקים פנימה את הבלילה, מיישרים קלות את פני העוגה עם מרית ומעבירים לאפייה במרכז התנור ל40 דקות או עד שקיסם המוכנס לאמצע העוגה יוצא יבש.
בינתיים כשהעוגה בתנור, מכינים את הקצפת:
מקציפים את השמנת והפודינג. כשהקצפת יציבה, טועמים אם רוצים עוד מתיקות ומוסיפים אינסטנט פודינג. מקציפים לקצף יציב ומעבירים למקרר.
מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר. מחלצים מהתבנית ומנייר האפייה וחותכים את החלק העליון של העוגה עם סכין משוננת, על מנת לקבל משטח ישר.
חותכים את העוגה לשתי שכבות שוות בעוביין, על מנת לקבל שתי שכבות עוגה (חשוב לוודא שחתכתם עד הסוף ונוצרו שתי שכבות, אז פשוט תרימו בזהירות וממש קצת את השכבה הראשונה מהשנייה לוודא שהן מופרדות ואז תחזירו אותה בחזרה) .
לוקחים את המספר שהדפסתם וגזרתם ומניחים על העוגה (המספר קצת קטן יותר מדף A4).
מתחילים לחתוך את צורת המספר ולאחר שמפנים את כל השאריות, מוציאים את אחת הספרות הצידה.
מבשלים את הסוכר והמים בסיר, עד שהסוכר נמס, לקבלת סירופ סוכר.
מעבירים את אחת הספרות למשטח עבודה ומברישים בסירופ סוכר.
מעבירים את הקצפת מהמקרר לשקית זילוף עם צנתר ומזלפים על כל פני העוגה (אני בד"כ אוהבת למרוח את העוגה לפני הקצפת ואחרי הברשת העוגה בסירופ, בריבת חלב לתוספת טעם נפלא) מניחים מעל בזהירות את הספרה השנייה וחוזרים על אותה פעולה בדיוק - הברשה בסירופ וקצפת.
לסיום מקשטים בממתקים. אם לא מגישים את העוגה בשעות הקרובות, אז עדיף לחכות עם קישוט הממתקים לקראת הסוף.
בהצלחה!
Ingredients for one number (out of the ten numbers):
Cake:
8 L egg whites, that were left at room temperature for at least 30 minutes
1 1/2 cups sugar
8 L egg yolks, that were left at room temp for at least 30 minutes
2 tsp. vanilla extract
2 1/2 cups flour
oil spray
Sugar syrup:
1/2 cup water
1/2 cup sugar
Whipping cream:
2 cups whipping cream
1/2 cup instant vanilla pudding or more if needed
chocolates for decoration
Preparation:
Preheat oven to 170C, turbo.
Whip the egg whites for a minute. Add the sugar gradually, whipping all the time, until you get a stable foam, about 4-6 minutes.
Set aside and take the egg yolks bowl. Whip together with the vanilla extract for a minute. Add to the egg whites and fold gently using a spatula. It is important to fold gently, in order not to take out all the air bubbles. Add the flour gradually and fold gently after each addition.
Grease a pan in a size almost like an A4 paper and on the bottom of the pan, place a baking paper that only covers the bottom. Pour the batter in, straighten the top of the cake and transfer to the middle rack of the oven and bake for 40 minutes or until a toothpick inserted in the middle of the cake comes out clean.
While the cake is in the oven, prepare the cream:
Whip the cream and the pudding, until the cream is stable. Taste and check if an extra flavor of pudding is needed and add to your liking. Transfer to the fridge.
Take the cake out of the oven and let it cool. Release from the pan and the baking paper and level the top using a serrated knife. Cut the cake into two layers (make sure the cake is cut all the way through), and take the number you want and place on the cake (The number should be a bit smaller than A4 paper). You can print a number on your computer and cut the shape (you can create a letter, numbers and even a heart).
Cut the cake according to the shape and separate the two cakes.
Make the sugar syrup: cook the water and sugar in a pot on stove top, until sugar is dissolved and brush one cake with the syrup.
Take the cream out of the fridge and transfer into a piping bag with a nozzle. Pipe on the cake and place the other layer of cake on top (I actually love spreading dulce de leche on top of the syrup brushed cake and then pipe the cake with the whipped cream for extra flavor).
Repeat the brushing and piping step and then decorate the cake with candies. If you don't eat the cake right away, place the chocolates and candies just before serving.
Enjoy!
Cake:
8 L egg whites, that were left at room temperature for at least 30 minutes
1 1/2 cups sugar
8 L egg yolks, that were left at room temp for at least 30 minutes
2 tsp. vanilla extract
2 1/2 cups flour
oil spray
Sugar syrup:
1/2 cup water
1/2 cup sugar
Whipping cream:
2 cups whipping cream
1/2 cup instant vanilla pudding or more if needed
chocolates for decoration
Preparation:
Preheat oven to 170C, turbo.
Whip the egg whites for a minute. Add the sugar gradually, whipping all the time, until you get a stable foam, about 4-6 minutes.
Set aside and take the egg yolks bowl. Whip together with the vanilla extract for a minute. Add to the egg whites and fold gently using a spatula. It is important to fold gently, in order not to take out all the air bubbles. Add the flour gradually and fold gently after each addition.
Grease a pan in a size almost like an A4 paper and on the bottom of the pan, place a baking paper that only covers the bottom. Pour the batter in, straighten the top of the cake and transfer to the middle rack of the oven and bake for 40 minutes or until a toothpick inserted in the middle of the cake comes out clean.
While the cake is in the oven, prepare the cream:
Whip the cream and the pudding, until the cream is stable. Taste and check if an extra flavor of pudding is needed and add to your liking. Transfer to the fridge.
Take the cake out of the oven and let it cool. Release from the pan and the baking paper and level the top using a serrated knife. Cut the cake into two layers (make sure the cake is cut all the way through), and take the number you want and place on the cake (The number should be a bit smaller than A4 paper). You can print a number on your computer and cut the shape (you can create a letter, numbers and even a heart).
Cut the cake according to the shape and separate the two cakes.
Make the sugar syrup: cook the water and sugar in a pot on stove top, until sugar is dissolved and brush one cake with the syrup.
Take the cream out of the fridge and transfer into a piping bag with a nozzle. Pipe on the cake and place the other layer of cake on top (I actually love spreading dulce de leche on top of the syrup brushed cake and then pipe the cake with the whipped cream for extra flavor).
Repeat the brushing and piping step and then decorate the cake with candies. If you don't eat the cake right away, place the chocolates and candies just before serving.
Enjoy!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!